Bästa Eyeliner 2024 – Bäst i test för snyggt definierade ögon

Eyeliner

Att hitta en bra eyeliner kan vara svårt. Det finns så många olika typer – vilken ska man egentligen välja? I den här guiden hittar du inte bara en bäst i test-lista, men även tips på hur du bäst hanterar din eyeliner.

Ögonen är själens spegel, som ordspråket säger.

Dina ögon avgör hur människor kommer att uppfatta dig och behandla dig. Glada och pigga ögon leder med största sannolikhet till ett positivt och fint bemötande. Lite trötta och irriterade ögon kan få folk att hålla sig borta – vilket förvisso också är skönt ibland.

Det fantastiska är att alla våra ögon är unika. De flesta människor har väldigt fina ögon.

Men så var det det där med makeup. Hur framhäver man sina ögon på bästa sätt? Hur gör jag dem snyggare? Hur riktar jag mer på fokus på mina ögon?

Det här är den stora guiden till eyeliners!

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa eyeliner

Bäst budgetalternativ

Master Drama Khol Eyeliner
Professionell

Double Wear Eyeliner

Många av oss har bra koll på foundations, läppstift och primers.

Men hur är det egentligen med eyeliners?

Om du letar efter en den bästa eyelinern för dig så har du kommit helt rätt!

Vi har nämligen gått igenom de populäraste produkterna och filtrerat de bra från de dåliga. På så sätt slipper du investera dina pengar i något som sedan visar sig vara en besvikelse.

För att du enkelt ska hitta den bästa eyelinern för dig, så får vi lov att presentera vår bäst i test-listan.

L’oreal Paris Super Liner Superstar Eyeliner – Bäst i test

 


 • Hög kvalitet
 • Lätt att använda
 • Håller hela dagen

En svart eyeliner med en matt finish. Om det är vad du letar efter så finns det ingen bättre.

Den är väldigt enkel att kontrollera, så du kan med enkelhet gå från smala till bredare linjer. Spetsen är skarp, så linjerna blir väldigt precisa.

Vi har läst ett par tester av människor med känsliga ögon och ingen av dem har fått någon reaktion av den här eyelinern.

Den har en matt finish, är enkel att hantera på ett professionellt sätt och den håller under hela dagen utan att den försvinner eller flagnar.

En given bäst i test eyeliner!

Finns hos:


Maybelline Master Drama Khol Eyeliner – Bäst budgetalternativ

 


 • Billig
 • Läcker svart färg
 • Krämig textur

Den kostar under 100 kronor, men hör ändå till en av de bästa eyeliners.

Du hittar den i tre olika varianter: Ultra black, Charcoal Black och Dark brown. Vår favorit är Ultra black vars färgkvalitet är riktigt läcker.

Texturen är ganska krämig och pennan glider enkelt fram för att göra linjer. Om du råkar göra fel så kan du sudda ut det snabbt och enkelt – vilket även gör den till en bra eyeliner för nybörjare.

Med det goda kommer också lite dåligt. Hållbarhet är inte den bästa, men det får man räkna med när den är så billig. Om du har oljig hud så får du räkna med 4-6 timmar, med torrare hud så kan den hålla i runt 7-12 timmar.

Utöver det så erbjuder Maybellines eyeliner rika och vackra färger. Pennan är enkel att hantera och den är perfekt för dig som gillar lite krämigare makeup.

Ett stort plus att den inte kladdar när det regnar eller blir varmt!

Estée Lauder Double Wear Eyeliner – Professionell

 


 • Premium
 • Riktigt bra hållbarhet
 • Naturligt vacker färg

Den här eyelinern kostar lite mer än övriga, vilket man kan förvänta sig av en sån här exklusiv eyeliner.

Färgen är matt med en vacker naturlighet och har en långvarighet som få kan konkurrera med. Den kommer att sitta kvar hela dagen utan att flagna eller förlora styrka.

Tack vare den tunna spetsen så är det enkelt att göra raka och precisa linjer. Exakt vad professionella stylister älskar!

Den här eyelinern är av högsta kvalitet och att den håller hela dagen utan problem gör den värd varenda krona. Perfekt för dig som vill ta din makeup till en ny nivå.

the Balm Schwing Liquid Eyeliner  – Väldigt populär

 


 • Fantastisk precision
 • Fin matt färg
 • Hög kvalitet hela dagen ut

Penseln är väldigt spetsig, så dess förmåga att göra markeringar är fantastisk!

Färgens intensitet ger eyelinern en väldigt exklusiv look. Faktum är att färgen från den här eyelinern är bättre än många andra, mer exklusiva, märken som kostar det dubbla.

Den är däremot inte speciellt vattentålig, så se alltid till att befinna dig i positiva situationer utan risk för tårar!

När vi läser andra kvinnors recensioner av den här eyelinern så är det framförallt tre saker som gör den populär: hållbarheten, pennans spets och den matta färgen.

Den här eyelinern är många tjejers favorit och vi förstår varför! Om du aldrig har testat den förut så bör du definitivt göra det nu.

Finns hos:


Hitta den eyeliner som är bäst för dig

Det första du måste bestämma är vilken typ av formula du föredrar att använda: gel, flytande (liquid) eller penna.

Gel eyeliner – Formulan är oftast krämig och ger en lite tjockare/fylligare look. De ger också oftast en lite fastare finish.

Flytande – Pennor brukade vara populärast, men numera är flytande eyeliners den vanligaste sorten. Om du gillar precisa linjer och vingar så ska du välja en flytande eyeliner. De kräver lite mer teknik än övriga, men det går snabbt att lära sig.

Penna – Enkel att använda och därför perfekt för nybörjare. Pennor har också en lite ”rökigare” effekt. Många börjar med en penna och går sedan vidare till gel eller flytande när de känner att de vill ha en skarpare och mer precis finish.

Vilken färg passar dig

Eyeliners är för det mesta svarta, men några andra vanliga färger är brun, lila, blå och gråsvart.

Allt som oftast är eyeliners i mörkare färger, men går även att finna i ljusare nyanser.

Reflektera kring hur du börjar sminka dig. Kanske passar en mörkblå färg bättre med din makeup än en helsvart?

Om du har lite ljusare hud så kan en brun, grå eller blå passa bättre än en intensiv svart färg.

Byt eyeliner regelbundet

Att använda hudvårdsprodukter som har gått ut eller använts länge, kan irritera huden och i värsta fall resultera i infektioner. Huden runt dina ögon är tunn och känslig, därför är det extra viktigt att byta ut sin eyeliner efter ett tags användning.

Pennor som slipas kan användas i 1-2 år, medan en gel och flytande eyeliners bör bytas ut efter 6 månaders användning.

Om din eyeliner börjar lukta annorlunda eller om konsistensen förändras så är det dags att köpa en ny. Ofta brukar de bli lite tjockare eller får en lite ”sandig” framtoning. Då är det bara att slänga direkt.

Även om det känns jobbigt att behöva slänga ut en produkt som är halvfull, så är det bäst att vara på den säkra sidan. Eyeliners kostar inte speciellt mycket och det är bättre att köpa en ny istället för att riskera sin hälsa. Framförallt vid ett så känsligt område som vid ögonen.

Var försiktig när du tvättar bort din eyeliner

Huden i ansiktet, främst runt ögonen, är mycket känslig. Därför är det viktigt att du är varsam när du tar bort smink från ditt ansikte.

Om du tvingas skrubba ögonen för att få bort eyelinern så har du antingen köpt en dålig produkt eller så behöver du en starkare makeup remover. Det ska räcka med att skölja ansiktet med vatten och sedan dutta med en handduk.


Fortsätt läsa på Formell