Så får du ”ingen makeup”-looken – Steg för steg

Osminkad-tjej

Trender kommer och går, både vad gäller tekniker och färger. Idag är det populärt med tjocka och markerade ögonbryn, imorgon är det jätteröda läppar och blå ögonskugga som dominerar modesalongerna. Men det är en stil som stannat längre än de flesta andra: ”no makeup”-looken.

Vi alla vill se naturligt vackra ut, även om vi ibland sminkar oss lite extra utan att försöka dölja vår makeup.

Men det är något speciellt med den naturliga looken. Att kunna se ut som att man precis stigit ur sängen och samtidigt se ut som en modell. Är inte det varje flickas dröm?

Det kanske inte är så konstigt att ”no makeup”-looken har varit populär så länge. Det verkar inte som att den är på väg bort heller.

Så hur gör man? Vad krävs det för att att man ska se naturligt snygg ut, utan att behöva sluta sminka sig?

Här är experternas tips för att få till ”no makeup”-stilen!

1.) Vitamin C

Börja dagen med att smörja in ansiktet i produkt som innehåller vitamin C och som ger lyster till ansiktet. C-vitamin är en väldigt viktigt antioxidant för huden. Bland annat har vitaminen anti-age-egenskaper, samt tillför ett naturligt skydd mot rynkor och dålig hy.

Inled därför dagen med en uppfriskande kräm rik på C-vitamin. Det kommer inte bara hjälpa huden att se mer vaken ut, men även motverka rynkor och hängig hud.

2.) Ha en bas med lyster

När du vill få till en ”no makeup”-look så måste du undvika tung och aggressiv produkt. Det innebär att tuffa concealers och foundations är uteslutna. Istället behöver du lättviktare som inte fyller lika mycket.

Skaffa därför en lätt foundation med lyster. Den kommer att smälta in bra med din naturliga hudfärg och ge en glans som ser naturlig ut. Kom ihåg att använda så lite som möjligt. Det är framförallt lystern och tonutjämningen du är ute efter.

3.) Färgkorrektion med concealer

Om du har röda fläckar i ansiktet eller har vaknat med mörka påsar under ögonen, så kan du använda en concealer.

Använda en färgkorrigerande concealer för att göra dig av med avvikande färger. Använd gärna en palett som innehåller aprikos, då den nyansen fungerar bra för mörka ringar under ögonen.

 

4.) Ge värme till kinder och läppar

Applicera lite cream blush på dina kinder och ovanför läppen. Det kommer att ge en varm och naturlig finish.

Vi rekommenderar en krämformula med mjuka rosa toner. Det brukar ge rosenröda kinder som inte ser övergjorda ut. Snarare får du en naturligt vacker look.

Nordicfeel har en hel del bra krämer med rosa nyanser. Men glöm inte bort att titta efter NordicFeel rabatter innan du köper något.

5.) Ögonbryn och ögonfransar

För att ge lite ton och färg till dina ögon, så kan du applicera brun mascara på dina ögonfransar. Se till att bara lägga på ett par lager, så att det inte blir för mycket kontrast i ansiktet.

Efter det kan du använda brun mascara på ögonbrynen för att ge dem färg och lite definition. Här gäller det också att du är försiktigt och inte applicerar för mycket.


Fortsätt läsa på Formell