Bästa Ögonbrynspennan 2024 – För Definition och Fyllning

Ögonbrynspenna

Att hitta rätt ögonbrynspenna kan bli ett stort och tidskrävande projekt. Det finns så många att välja på – vilken ska man egentligen välja? I den här guiden hittar du en bäst i test-lista för de populäraste ögonbrynspennorna. Längre ner delar vi också några viktiga tips och råd från stylisten.

Våra ögonbryn är så viktiga att det knappt går att beskriva med ord. De påverkar vårt utseende till max! De ger ansiktet linjer, framhäver ögonen och ger mer struktur till hela ditt utseende.

Titta på på kändisbilder där man har Photoshoppat bort ögonbrynen. Förändringen är total! I vissa fall känner man knappt igen personen.

Ögonbrynen är oerhört viktiga, så vi gör bäst i att ta hand om dem på rätt sätt.

Och det är väl därför du är här?

Du vill hitta den bästa ögonbrynspennan – och just det ska vi ge dig!

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa Ögonbrynspennan

Ögonbrynspennor är så enkla men ändå så viktiga. De ger ett helt nytt liv till ansiktet och ögonbrynen.

Ett perfekt verktyg för dig som inte är helt nöjd med färgen på dina ögonbryn eller som vill att ögonbrynen ska se fylligare ut på ett naturligt sätt.

Vi har granskat de populäraste ögonbrynspennorna för att hitta den kosmetika av högsta kvalitet.

Isadora Eye Brow Pencil with Brush – Bäst i test

 


 • Superbillig
 • Hög kvalitet
 • Räcker länge

Den här pennan är en av de billigaste, men skulle ändå kunna utses som en bäst i test-vinnare. Den är riktigt, riktigt bra!

Först och främst: vi har inte hittat någon ögonbrynspenna som tål vatten så bra som den här. Det spelar ingen roll om det spöregnar ute – ögonbrynen sitter kvar!

Pennan finns i 5 olika färger: mörkbrun, ljusbrun, svart, cashmere och varm brun. Även om de alla ger en naturlig och snygg look så blev vår favorit cashmere. Den är perfekt för bruna och blonda ögonbryn.

Pennan är varken för hård eller mjuk, vilket ger dig bra möjligheter för att både göra små och fina linjer – men även fylla ut ögonbrynen.

Den kostar under 100 kronor, men är ändå en vinnare i vår bäst i test-lista. Dyrast betyder inte alltid bäst!

Varmt rekommenderad!

Finns hos:


Beautiful Colour Natural Eyebrow – Supertunn penna

 


 • Väldigt precis och exakt
 • Professionell touch
 • Naturliga färger

En riktigt bra penna från Elizabeth Arden för dig som vill kunna definiera ögonbrynen på millimetern.

Spetsen på pennan är väldigt tunn, vilket gör att när du målar så ser det ut som riktiga hårstrån. I kombination med den fina svarta färgen så får du en väldigt naturlig look.

Det finns även en spiralborste som gör det möjligt att tona ut och göra ögonbrynen fylligare.

Den naturliga svarta färgen och den vattenfasta makeupen är superbra, men det som får den här pennan att sticka ut är den tunna designen. Pennans smala spets får linjerna att se ut som riktiga hårstrån vilket ger en väldigt naturlig look.

Pennan finns i 4 olika nyanser: brun, svart, blond och beige.

En av våra favoriter!

Finns hos:


Max Factor Eyebrow pencil – Bra budgetalternativ

 


 • Unik nötbrun färg
 • Billig
 • Perfekt för ljushåriga

Även den här pennan är oerhört billig, om än inte lika skarp som Isadoras ögonbrynspenna – så erbjuder den något unikt.

Färgen 2 Hazel.

En nötbrun färg som vi har märkt är efterfrågad, men som inte produceras i allt för stora upplagor. Efterfrågan är troligtvis inte tillräckligt stor för att den ska kunna konkurrera med svarta och vanliga bruna färger.

Pennan är överlag mycket bra. Den nötbruna färgen är väldigt smickrande för dig som har rött eller blont hår. Även ljusa brunetter kommer att gilla den här pennan.

Värt att notera är att den är lite hårdare än de flesta andra pennor, vilket kan vara ett problem för vissa – men givetvis inte alla.

Om du alltid har velat prova en naturlig och underbar nötbrun färg så är det här ett gyllene tillfälle. Pennan är lika bra som billig och färgen är otroligt vacker!

Finns hos:


Brow Artist Xpert – Väldigt populär

 


 • Trekantig spets
 • Har fått väldigt höga betyg
 • Varm och naturlig färg

När vi gjorde research på den här pennan så var det förvånansvärt många positiva recensioner. Eftersom hudvårdsprodukter är så pass individuella så brukar de flesta produkter också ha en hel del kritiker. Men den här pennan från L’Oreal har fått ett oerhört bra bemötande och inte helt sällan får den högsta betyg.

Och vi kan bara stämma in med kören. Den här pennan är suverän!

Den bruna färgen är varm och go, på ett naturligt och levande sätt.

Pennspetsen är trekantig, så den är inte spetsig som de andra produkterna i den här listan. Fördelen är att den täcker områden både snabbare och effektivare. Det går snabbt och behändigt att få ögonbrynen att se fylligare ut med hjälp av den här pennan.

Själva makeupen är mer krämig än vattnig. På pennan finns också en borste som hjälper till att ge ögonbrynen mer definition. Det är perfekt för dig som vill ha med dig pennan när du reser eller inte vill bära med dig så många sminkprodukter.

Finns hos:


Vilken ögonbrynspenna är bäst för dig

Med hjälp av professionella stylister så har vi svarat på de vanligaste frågorna som folk brukar ställa gällande ögonbrynspennor. Svaren på dessa frågor kan hjälpa dig att hitta den ögonbrynspenna som passar dig bäst.

Om din fråga inte finns med så är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Vilken färg borde man välja på sin ögonbrynspenna

Det är rekommenderat att välja en snarlik nyans på ögonbrynspennan som färgen på dina naturliga ögonbryn. Du bör undvika att använda andra typer av färger då det kan se onaturligt och konstigt ut.

Ett annat bra tips är att aldrig köpa en penna som är mörkare än ditt hår, såvida du inte har väldigt ljust hår. Välj istället en färg som är en eller två nyanser ljusare än håret på ditt huvud.

Kan man använda ögonbrynspennan som en eyeliner

I de flesta fall så går det.

Men kom ihåg att huden runt ögonen är tunnare och känsligare. En ögonbrynspenna är gjord för att måla på hår. En eyeliner har en formula som är specialiserad på den känsliga huden runt ögonen.

Även om många använder sin penna som eyeliner så bör man alltid vara försiktig. Rent stilistiskt så beror det på vilken typ av penna du har och vilka typer av linjer du vill göra runt ögonen. Vissa pennor är bättre lämpade för den typen av makeup än andra.

Ögonbrynsgel före eller efter ögonbrynspennan

Vanligtvis applicerar man ögonbrynsgel innan man börjar använda pennan.

Gel är till för att forma ögonbrynen så att de är på plats och inte ser ovårdade ut. Det arbetet förstörs inte när man börjar jobba med pennan.

Om man börjar från andra änden och använder ögonbrynspennan före gel, så kan ögonbrynsgelen smetas ut och förstöra pennans arbete.

Kom ihåg att det är håret du vill rätta till och få på plats, inte kosmetika.

Vilken ögonbrynsfärg för svarthåriga

För att få väldefinierade och snygga ögonbryn är det rekommenderat att du väljer en färg som är 1-2 nyanser ljusare än ditt naturliga hår.

Behöver färgen på ögonbrynen vara samma som håret

Nej, det behöver inte vara identiska färger. Att välja en annan nyans på ögonbrynen gör så att ansiktet framhävs och separeras.

Däremot är det viktigt att färgen på ögonbrynen matchar både ditt hår och din hudton.

Vanligtvis brukar stylister välja en färg som är 1-2 nyanser ljusare än hårfärgen. Det är en riktlinje som brukar fungera bra, då hårfärgen allt som oftast korrelerar med en persons hudfärg.

De 4 vanligaste misstagen

När man jobbat som stylist ett par år så hinner man se och lära sig en hel del. Några misstag som folk gör är mer vanligare än andra.

Här är de 4 vanligaste misstagen du bör undvika!

1.) Använd inte en för mörk nyans

Om du har mörkt hår så ska du alltid använda en lite ljusare nyans än din naturliga hårfärg. Att använda en mörkare nyans kommer att se onaturligt ut och ingen vill ju ha onaturliga ögonbryn.

Den enda gången du kan gå mörkare än din hårfärg är om du har väldigt ljust hår och ljusa ögonbryn. Men var försiktig! Prova dig fram med små steg.

2.) Försök inte få ögonbrynen att se identiska ut

Om du inte har smink på dig nu, gå till spegeln och titta på dina ögonbryn. De ser inte identiska ut. Heller inte dina ögon och öron.

Att måla sina ögonbryn så att de blir identiska kommer att se onaturligt ut. Följ istället linjerna för dina naturliga ögonbryn. Gör dina ögonbryn fylligare och mer markerade, men undvik att försöka skapa egna linjer.

Dina naturliga linjer och former är vackra, ändra inte på det!

3.) Överplocka inte ögonbrynen

Det fanns en tid då det här var populärt bland yngre tjejer. Som tur är försvann den trenden lika snabbt som den kom.

Att överplocka ögonbrynen är inte snyggt och ser framförallt inte naturligt ut. Var sparsam och försök att endast plocka bort de hårstrån som ligger utanför linjer eller som inte passar in. Att plocka bort för mycket kommer att rikta all uppmärksamhet på just dina ögonbryn.

4.) Var inte rädd för utrymmet mellan ögonbrynen

Alla är rädda för unibrow, så till den grad att många kvinnor skapar ett större mellanrum än nödvändigt. Resultatet blir kontraproduktivt och folk riktar istället all uppmärksamhet på utrymmet mellan ögonbrynen. Det är helt enkelt för brett och avskuret!

För all del, plocka ögonbrynen i mitten och markera kanterna på ögonbrynen. Men bli inte för rädd, för tvärt avskurna ögonbryn med en lång distans mellan varandra kommer att se onaturligt ut.

Som alltid, följ dina naturliga linjer och former – de är vackra!


Läs mer på Formell