Bästa Löpbandet 2022 – 4 Bäst i test Löpband

Löpband

Att springa är roligt. Att springa utomhus är ännu roligare. Dessvärre har inte alla möjligheten att utföra sin konditionsträning utomhus och då kan ett löpband vara ett bra alternativ.

Här hittar du ett urval av de löpband vi har testat och funnit, enligt vårt tycka, vara de bästa på marknaden. Givetvis kan du ha egna preferenser men se gärna vår ranking som ett tips på vägen när du planerar att köpa ett löpband. Längre ner hittar du tips och råd om vad man bör tänka på när det äntligen är dags att köpa ett löpband.

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa Löpbandet

All utrustning för träning finns i en mängd olika former och utföranden. Så är det även för löpband som finns i det allra enklaste varianterna till de som mest liknar något från en science fiction-film. Priserna går givetvis hand i hand med vad som ingår och inte alltid efter kvalitet.

Våra testare har därför avverkat de mest populära löpbanden på marknaden för att kunna visa dig vad du får för pengarna och ge dig de bästa tipsen om vad du bör tänka på när du ska göra ditt köp.


Bäst i test löpband: Sole Fitness F63
”Soles Fitness F63 är en given bäst i test-vinnare som har det mesta man kan behöva som både nybörjare och van löpare”


Hedrande andra plats: Sole Fitness F85
”tio förinställda program och möjlighet att definiera sina egna program”


Bästa budget: Master Fitness T25
”Lätt och smidig men ändå med en motor på hela 2.5 hk”


Proffs löpbandet: Master Fitness Wave Deck T5
”uppbyggd av ribbor för att ge en minimal belastning”


Bäst i test löpband: Sole Fitness F63

 • Kvalitet
 • Inbyggda högtalare
 • Bluetooth
 • Stark 3.0 HK-motor

Företaget Sole har rykte om sig att kunna leverera träningsutrustning för hemmabruk av hög kvalitet. Det är också fallet när det gäller F63. Med sina tio förinställda program som hanterar såväl din konditionsträning som din fettförbränning är F63 ett av de mest prisvärda på marknaden.

Löpbandet kan nå en hastighet på upp till 18km/h och en max lutning på 15 grader vilket gör den till en maskin som passar såväl nybörjare som den vane löparen med lite högre krav på motstånd.

På displayen har du möjlighet att se information som tid, hastighet, lutning, kalorier, distans, takt och puls.

Maskinens konsol har även inbyggda högtalare där du kan ansluta din MP3.spelare, iPod eller vad du nu kan tänkas använda för att göra din träning enklare. Givetvis finns även Bluetooth för den som inte vill riskera att snava över sladdar.

F63:an har en löpyta på hela 152×51 centimeter vilket gör den lämplig för långa löpare med ett längre löpsteg. Maskinen kan därmed också med fördel användas till snabbare löppass och intervallträning. Som nybörjare kan det ofta vara svårt att hålla linjen på ett löpband men de väl tilltagna 51 centimetrarna gör att den osäkre genast känner sig säker.

Hela maskinen har ett mått på 208x89x145 centimeter med löpytan 19 centimeter över golvet. I hopfällt skick mäter F63:an 120x89x185 vilket gör den tämligen lätt att stoppa undan och förvara när löpkänslan inte riktigt har infunnit sig.

Löpbandet har transporthjul för att enkelt kunna flytta den och när maskinen inte används ser en låsanordning till att hålla löpbandet på plats vilket gör maskinen säker till hundra procent.

Maskinen känns mycket stabil vilket också blir känslan när man läser i specifikationerna att den tål upp till 148 kilo. Det ligger också i linje med Soles rykte att endast använda de bästa komponenterna och materialet.

Soles Fitness F63 är en given bäst i test-vinnare som har det mesta man kan behöva som både nybörjare och van löpare. Maskinen har fått mycket beröm i tidskrifter runt om i världen och vi sällar oss gärna till hyllningskören. I sin prisklass är F63:an den bästa vi har testat och ligger inte långt efter att ge sig ut och löpträna i verkligheten.

Finns hos:

Träningspartner


Hedrande andra plats: Sole Fitness F85

 • 4.0 HK motor
 • 10 förinställda träningsprogram
 • Handpulssensor
 • Löpyta på 152 centimeter

Sole´s F85:a har flera gånger blivit utsedd till ”bästa köp” av kritikerkåren hemma i USA. Vi förstår det efter att ha testat deras löpband. Att den inte hamnade i topp på vår lista utan fick en hedrande andra plats handlar nog mer om tycke och smak än om något annat. Det och att priset är en smula högre än för F63.

Vid en första anblick av maskinen märker vi att den har det mesta man kan önska för att löpträna inomhus. Precis som för F63 finns här tio förinställda program och möjlighet att definiera sina egna program. Löpytans längd är även här 152 centimeter men bredden är med sina 56 centimeter tre centimeter bredare. Vilket är ett plus om du är en nybörjare.

Vad är det då du får för de där extra tusenlapparna som F85 kostar. Fart är svaret! Då F63 når upp till 18 km/h presterar detta löpband med sin starkare motor hela 22 km/h. Intervallträning blir därför inga problem.

Displayen visar givetvis hastighet, tid, distans, lutning, kalorier, puls och takt. För den som vill lyssna till musik finns Bluetooth koppling till de inbyggda högtalarna samt USB Port för att koppla din iPod eller mp3-spelare.

Själva maskinen väger 136 kg och den tål upp till 150 kg. Vilket är några kilo mer än vår bäst i test-vinnare. På grund av det något bredare löpbandet blir maskinen också något större både i hopfällt såväl som uppställt skick. Men då vi talar om några få centimeter borde detta inte avskräcka för ett köp.

Sole Fitness F85 är på det hela taget ett utmärkt löpband och även om den kostar några tusenlappar mer än vår bäst i test-vinnare kan den vara ett alternativ för den som känner sig osäker på ett löpband. Hastigheten gör den också lämplig för den lite mer vana löparen. Ett bra val, helt enkelt!

Finns hos:

Träningspartner


Bästa budget: Master Fitness T25

 • Bra pris
 • 36 program
 • Manual på svenska
 • Upp till 20 km/h

Lite billigare men fortfarande hög klass är vår bedömning efter att testat Master Fitness T25. Med sin hastighet på hela 20 km/h står den sig väl i konkurrens mot de lite dyrare alternativen.

Dock känns löpytan på 140 centimeter lite väl kort för en lång löpare med ett längre steg eller de som har riktat in sig på intervallträning. För ett lugnare tempo eller rent av promenader är den ett utmärkt alternativ

På sju tums displayen kan du enkelt följa med på din resa vad gäller snabbare tider, bättre kaloriförbrukning eller hur din puls och fettförbränning förändras. Du kan även se din hastighet och vilken lutningsgrad löpbandet är i.

Maskinen väger endast 88 kilo och har i uppfällt skick en längd av 172 centimeter, bredd på 87 centimeter samt en höjd på bara 137 centimeter vilket gör den idealisk att placera i hemmet.

Det vi saknar på löpbandet är en bredare löpyta för oss lite osäkra samt inbyggda högtalare de som inte vill springa med hörlurar men vissa saker måste ju helt enkelt försvinna när priset är lägre.

Allt-som-allt är maskinen mycket prisvärd. Lätt och smidig men ändå med en motor på hela 2.5 hk. Klarar du dig utan finesser som högtalare och kan springa hyfsat rakt är det här med största säkerhet löpbandet för dig!

Finns hos:


Proffs löpbandet: Master Fitness Wave Deck T5

 • Inbyggd dämpning
 • Hög kvalitet
 • 20 program
 • Tre unika användare

Master Fitness Wave Deck T5 är unik i den mån att den är uppbyggd av ribbor för att ge en minimal belastning på skelettet och för att skona knän, höfter och fotleder under ditt löppass.

Löpytan är dessvärre aningen kort med sina 140 centimeter men det är något man inte reflekterar över när man genomför sitt löppass då känslan istället är att man nästan svävar fram. Inga slitna knän eller fotleder här alltså. De tre unika användarna gör att du kan spara dina egna inställningar till nästa gång det är dags att träna.

Totalt väger maskinen endast 126 kilo och har måtten (LxBxH): 182,8 x 92,5 x 143,8 centimeter vilket gör den relativt lätt att placera i hemmet. Att den också är snygg gör det ännu lättare att placera den.

Maskinen känns stabil och säker och företaget har gjort sitt yttersta när det gäller designen. Med ett lyckat resultat enligt vår åsikt vilket inte är något man kan säga om alla löpbandstillverkare.

Priset för T5:an hamnar någonstans i mellanklassen. Troligen på grund av att den saknar finesser som inbyggda högtalare och en längre löpyta. Valet mellan inbyggda högtalare och knän som inte värker blir i alla fall för oss mycket enkelt. Om det säger något om vår löpkapacitet eller ej låter vi vara osagt.

Om du anser att proffsalternativ innebär mycket finesser till ett väldigt högt pris är detta löpband ingenting för dig. Om du däremot tycker att ett stabilt löpband med de finesser du faktiskt betalar för till ett rimligt pris är ”proffsigt” då är detta maskinen för dig.

Finns hos:

Träningsmaskiner


Hitta bästa löpbandet för dig

Är du på jakt efter ett löpband, men är lite osäker på vad man ska titta efter?

Det finns en hel uppsjö av löpband, och deras priser och utseenden kan skilja sig väldigt mycket. För att du ska hitta den löpmaskin som passar dina behov bäst, så tipsar våra experter om vad du ska titta efter.

Motorstyrka

Motorstyrka, som mäts i hästkrafter (hk), är av betydelse vare sig du har tänkt dig lättare jogging, promenader eller en mer intensiv träning. Vid lättare träning kan det räcka med 1-1.5 hk medan du behöver högre effekt på motorn vid till exempel intervallträning eller den som ska använda löpbandet är tung.

Hastighet

Hastigheten på löpbandet står ofta i förhållande till motorstyrkan. Planerar du att springa fort eller utföra intervaller kan en hastighet uppåt 18 km/h vara att fördra och då lägre farter för de som tänker promenera.

Lutning

Allt för att det ska kännas så naturtroget som möjligt. Inget är väl tråkigare än att springa helt plant mil efter mil. En maskin där du kan ställa in lutningen är därför bra. Kan maskinen ändra lutningen själv under passets gång är det ännu bättre. Vår rekommendation är att maskinen ska kunna luta upp till 15 %.

Löpyta

För en nybörjare är bredden på löpbandet viktig. Osäkerheten gör att du spänner dig vid löpning för att hålla ett rakt spår. Med ett bredare band kan du slappna av lättare och löpningen blir roligare. Löpband för promenader har oftare ett smalare band. Det viktigaste är att du känner dig säker och det gör du genom att testa löpbanden i en sportbutik innan du gör ditt köp.

Längden på bandet är också av betydelse. Långa personer har ett längre löpsteg och vill därför kunna ta ut stegen utan att känna sig begränsade. Samma sak gäller här: Ta dig till en sportbutik och testa.

Dämpning

En bra dämpning under löpbandet spar på kroppen. Det ska vara roligt att springa och det är det inte när underlaget är för hårt. Börjar man dessutom komma upp i åldern tar knän och fotleder mer stryk med smärta som följd. Alla maskiner har någon form av dämpning och många har en variabel dämpning genom gummibussningar. Med risk för att bli tjatig: Testa först!

Dator

En tydlig skärm som visar det du vill se utan att du behöver trycka på en mängd knappar för att få fram informationen är att föredra. Hastighet, tid, distans, lutning, kalorier, puls och takt är sådant du enkelt vill kunna se. Ett antal träningsprogram gör också det att upplevelsen blir lite roligare och mindre enformig. Finns det även uttag för din iPod eller mp3-spelar så tack för kaffet!

Övriga tips

Storleken har betydelse för den som bor trångt. Du vill absolut inte ha ett monster som du måste traska runt för att nå soffan eller tv:n. Tänk till innan var du vill placera den och om det är möjligt att fälla ihop den de dagar du inte tänker använda den.

I vårt bäst i test av löpband så har vi även spenderat en hel del tid på research. Det innebär att vi har läst igenom forumsinlägg, tittat på Youtube-videos och läst andra konsumenters recensioner och tester. På så sätt kan vi få en så rättvis bild av varje enskild produkt.

På så sätt slipper du spendera dyrbar tid åt att göra efterforskningar, då vi har samlat all information på ett och samma ställe i den här guiden.


Fortsätt läsa på Formell