Utvärderingsprocess

Formell.se är en väldigt stor webbplats där vi skriver om alla möjliga ämnen. Från träning, till finanser och ledarskap.

En del av våra artiklar består av tester och recensioner, där vi försöker att hitta de bästa produkterna inom en viss kategori.

För att kunna erbjuda en så bra och tydlig recension som möjligt, är det viktigt att vi följer en specifik process för att ta fram dessa produkter. Det systemet klargör vi hur det fungerar på den här sidan.

Vårt fokus

I varje test vi gör så fokuserar vi på flera olika saker. Med tanke på hur breda vår kategorier är, så tittar vi inte alltid på samma saker. Men vi följer alltid samma mall.

Här är de saker vi generellt sett tittar på när vi utvärderar olika produkter:

  • Kvalitén
  • Prestanda/resultat
  • Priset
  • Antal funktioner och hur de fungerar
  • Användarvänlighet
  • Designen på produkten

Det räcker inte med att en produkt enbart är snygg, stor eller enkel att använda. Den behöver vara kvalitativ på flera områden för att vi ska vilja rekommendera den i våra tester.

Utvärderingsprocess

Mallen vi följer när vi utvärderar produkter är alltid densamma. Den ser ut som följer:

1. Hitta produkter. Vi städar hela Internet och våra erfarenheter, för att hitta intressanta produkter som vi tror kan prestera bra. Det innebär att vi går igenom butiker, recensioner, tester, videos och foruminlägg för att hitta dessa produkter.

2. Vi testar och gör research. Det är inte alltid vi kan testa produkterna själva, men vi gör det i den mån vi kan. Oavsett om vi kunnat testa produkten själv, så gör vi sedan research. Det innebär att vi letar upp andra konsumenters recensioner för att se hur de uppfattar respektive produkt.

3. Vi sammanställer resultaten. Vi slår ihop våra resultat, med resultaten från utomstående testare som vi hittat i vår research. Nu tar vi bort en stor mängd produkter som vi inte anser håller måttet.

4. Slutgiltig lista görs. Nu recenserar vi alla produkter och skapar vår topplista. Slutresultatet baseras på våra erfarenheter och de externa konsumenterna som vi beskrev här ovanför. Det innebär att guiden inte enbart förlitar sig på våra erfarenheter, utan även flera andra människors.

När vi gör research så hämtar vi främst recensioner och information från:
Svensktkosttillskott.se
Gymgrossisten.se
Amazon.com
Expressen.se
Businessinsider.com
nymag.com
Coachmag.co.uk
bodybuilding.com
healthline.com

Som du ser så använder vi väldigt många källor. Detta för att vi ska kunna presentera en så genuin och bred bild av varje produkt som möjligt. Vi vill kunna visa dig varje liten fördel och nackdel med produkterna. Då tror vi att du kan göra det bästa och mest informerade beslutet i ditt köp.