Hoppa Dig i Form – Gör Träningen Roligare

Trampolin-gräs

Det har varit ett komplicerat år för oss alla, där måste av oss behövt hålla oss isolerade. Det har påverkar många aspekter av våra liv – träningen inkluderad. Är du också trött på samma gamla övningar och träningsmetoder där hemma? Dags att ändra på det!

Gymmen och löpbanorna brukar vara smockfulla så här års. Men i och med globala situationen, så står många redskap och startgropar helt orörda.

Inte en människa så långt ögat kan nå.

Det är många som inhandlat hantlar, bänkpress, rep och gummiband för att få någon form av träning där hemma.

Men det blir snabbt en plåga, och det är många i våra bekantskapskretsar som helt försummat sin tidigare disciplin.

Dags att göra träningen roligare

Ta en titt på gymnaster. De alla har den kropp som många människor försöker få.

Men för att kunna efterlikna en viss form, så behöver man också anamma deras livsstil. Många tror att det räcker med att lyfta vikter och gå ut och springa en gång i veckan för att få en gymnastkropp.

Beep!

Fel.

Gymnaster spenderar långt mycket mer tid i gymnastikhallen är på gymmet. De lyfter givetvis också vikter, men majoriteten av tiden går de på händer, gör volter och hoppar på mattor.

Vilket tar oss till själva poängen med den här artikeln. Hoppmattor är inte enbart för barn och tonåringar att hoppa och leka på. Det är ett fullt användbart redskap för att stärka muskler och bli vigare.

För att inte nämna att det är otroligt roligt!

Det är perfekt för hemmabruk

Trampoliner tar upp en hel del plats, så det kräver definitivt lite yta utomhus.

Men det är långt ifrån så dyrt som många till en början tror.

Exempelvis gjorde Norska Hjemoghage ett test av trampoliner och de hittade bra modeller som kostade strax över 3500 NOK. Troligtvis är de modellerna ännu billigare i Sverige, eftersom svenska kronan står lägre.

Faktum är att de kostar mindre än vissa små hemmagym bestående av en skivstång, två hantlar och lite vikter.

Om du dessutom har barn, så är det ju klappat och klart.

En form av träning

Vi vuxna brukar avfärda trampoliner som ”något för barn”, så att de kan leka av sig. De gör lite hopp, volter och studsar med varandra.

Testa hoppa, göra volter och olika trampövningar i 20 minuter. Du kommer garanterat ha träningsvärk i både mage, lår och vader nästa dag.

Det är dessutom ett ypperligt sätt att träna kondition. Barnen kommer inte ut från hopptornen helt svettiga och flåsande för inget. Det är riktigt jobbigt och sätter verkligen igång hjärtat!

Enligt organisationen Frame, så är 20 minuters hoppning att jämföra med 60 minuters löpning. Vi tror att det är en smärre överdrift, men det är inte långt ifrån sanningen. När du hoppar så rör du dig konstant och arbetar med en rad olika muskler som du annars inte använder vare sig på gymmet eller i löpspåret.

Övningar du kan göra

Utöver volter och roliga hopp, så finns det flera övningar du kan göra på en trampolin, både för att få upp andan men också för att aktivera dina muskler.

Du kan göra allt från klassikern jumping jacks, till twists, shuffle och en form av simulering av skidåkning.

Här nedanför hittar du ett perfekt 30 minuters träningsschema på en trampolin. Det kommer garanterat få igång flåset på ett enkelt och roligt sätt!