6 Superbra tips för bättre hår – Så gör proffsen

Bild-på-modell

Är ditt hår spretigt och tovigt? Saknar det glans och ser torrt ut? Då kan den här artikeln vara räddningen! Vi delar några av frisörens bästa tips för bättre textur, glans och styrka.

Vi alla vill ha perfekt hår som kvinnorna på röda mattan i Hollywood. Bara för en dag. Bara för en timme.

Och det kan du!

Du behöver inte ha en professionell frisör där hemma som stylar ditt hår varje dag. Istället räcker det med att du tar hand om ditt hår. Jättemånga tjejer misshandlar håret genom att utsätta det för saker som förstör hårsäckarna och håret både kortsiktigt och långsiktigt.

Allt du behöver göra är några små ändringar i dina rutiner.

Här 6 effektiva tips från frisören!

Undvik värmestyling

Många tjejer värmer sitt hår på olika sätt, varje dag. Man stylar håret med hjälp av en plattång, hårfön eller locktång. Det är inte bra för håret att värmas upp så kraftigt, vilket kan skada det i längden.

Ett vanligt symptom är att håret blir torrt, stelt och förlorar sin glans.

Värmestyling är såklart riktigt effektivt och man kan få supersnygga resultat. Men försök att undvika det så gott det går.

Sov som en prinsessa

Bokstavligen, sov så som du tror att en prinsessa sover. Det vill säga på sängkläder av högsta möjliga kvalitet.

Närmare bestämt: på silke.

Silke är nämligen mycket snällare för håret och hårsäckarna än exempelvis bomull som får håret att rufsas till så att det står åt alla håll på morgonen.

Med täcke och kudde gjort av silke så minskar du risken för att håret spretar runt.

Tvätta håret utefter din situation

När det kommer till att tvätta håret så ska man inte följa trender. Det är så många saker som påverkar huruvida du behöver tvätta håret eller ej.

Bor du mitt i stan där det är mycket avgaser och föroreningar? Tränar du på gym varje dag? Bor du utomlands i ett fuktigt klimat?

Den som bor ute på landet i ett kallt klimat har andra förutsättningar än någon som bor i ett supervarmt land mitt i stan bland bilavgaser.

En annan viktig aspekt är vad du använder för typ av schampo. Många menar på att man inte ska använda ett schampo överhuvudtaget, utan istället låta sina naturliga oljor göra jobbet.

Det kan fungera för vissa, men långt ifrån alla. För en vanlig tjej, så är det oftast bäst att köpa ett bra schampo av hög kvalitet istället.

Om du bor ute på landet eller i en mindre by, så kan du komma undan med att tvätta håret med ett par dagars mellanrum. Om du bor i city, bland alla föroreningar i luften, så gör du bäst i att tvätta håret varje eller varannan dag.

Letar du efter ett bra schampo så rekommenderar vi dig att gå in på www.octean.se, de har en hel del bra naturliga hårvårdsprodukter.

Variera inte på grund av trender

En annan trend i modevärlden är att man ofta ska byta märke på sina hårprodukter. Idén är att kroppen och håret därför inte hinner ”vänja” sig och anpassa sig för flaskinnehållet.

Vi, och likaså många andra experter, håller inte med om detta. Faktum är att jag aldrig träffat en bra frisör eller stylist som följt den här trenden.

Det bästa du kan göra är att hitta en eller två flaskor av hög kvalitet. Produkter som fungerar bra för dig och som har en bra innehållsförteckningen – och sedan håller du dig till dem. Hoppa inte runt mellan flera olika produkter.

Om produkten är bra så är den bra, det finns ingen anledning att börja blanda in andra produkter i hopp om att man kanske vinner fördelar på det. Var trogen till det som fungerar istället.

Ät rätt mat

Enklare sagt än gjort. Vi alla vet hur enkelt det är att köpa en chokladkaka på jobbet, för att snabbt ångra sig och köpa två istället. Eller varför inte en semla och lite cheesecake på fiket under helgen.

Absolut, ät ”dåliga” saker lite då och då. Det tänker i alla fall inte vi sluta göra.

Det viktiga är att du också äter bra saker. Sånt som är bra för håret. Du bör rikta in dig på att äta järn, zink, omega 3, protein och mycket grönt. Om inte för ditt hår, så för din hälsa!

Och ärligt talat, det här är ett av de bästa råden du någonsin kommer att få vad gäller ditt hår. Maten spelar en så otroligt stor roll – men ändå är det få som pratar om det.

Om du är känslig mot en viss typ av mat och äter den, så kommer det att påverka allt från din mage, till dina naglar och ditt hår. Många som visat sig vara glutenintoleranta och sedan slutat äta gluten, rapporterar att deras hy och hår har blivit mycket, mycket bättre.

Det du äter har en väldigt stor påverkan på din kropp. Så om du vill ha bättre hår – ät rätt!

Kalla duschar ger mer liv till håret

En klassiker. Om du duschar för varmt så kommer du att tömma kroppen och huvudet på naturliga oljor.

Kallt vatten sägs förbättra blodcirkulationen och ger mer liv till kroppens celler. Du behöver inte duscha så kallt att det känns som att hjärtat ska hoppa ut, men se till så att du inte duschar för varmt.

Få saker är så sköna i livet som ångande duschar, men de är inte bra för ditt hår. Duscha istället kallt och ge mer liv till dina hårsäckar!


Fortsätt läsa på Formell