Bästa Läppglanset 2024 – Stort Bäst i test av läppglans

Läppglans

Läppglans brukade vara något som mest användes av tonåringar. Det har nu ändrats och var och varannan kvinna har alltid med sig ett läppglans i handväskan. Är du en av dem som inte brukar ha läppglans eller har din flaska tagit slut? Då vill du inte missa vår bäst i test-lista i den här guiden!

Läppglans är ett riktigt bra sätt för att väcka mer liv i läpparna.

Men det är svårt att hitta ett läppglans som är värt namnet!

Många gånger känns läpparna klibbiga eller så ser de ut som blänkande discokulor. Det kan vara jättesvårt att hitta ett läppglans av hög kvalitet. Och lyckas man hittat ett – så kostar det skjortan.

Så kan vi inte ha det!

Dags för oss att leta fram de bästa läppglansen.

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa läppglanset

Bästa budgetalternativet

Victoria’s secret Shiny Kiss

Många av oss har köpt både dyra och billiga sminkprodukter i hopp om att det ska revolutionera vår makeup. Ta det hela till en ny nivå. För att sedan bli besvikna så fort vi applicerar kosmetikan och inser att det inte alls är vad vi trodde att det skulle vara.

Läppglans är en sådan produkt. Det är en ”hit or miss”, som amerikaner brukar säga.

För att du ska slippa bli besviken så har vi tittat på de mest populära läppglanserna för att separera de bra från de dåliga.

Här är vår bäst i test-lista för läppglans!

Clarins Instant Light Lip Perfector – Bäst i test

 


 • Jättebra på att återfukta
 • Naturlig glans
 • 7 olika nyanser!

Ett ord: wow!

Allt är bra med den här produkten: glansen, återfuktningen, färgen och smaken.

Den ger en naturlig lyster och fyllning till läpparna som få andra läppglanser kan erbjuda. Vi gillar också de återfuktande egenskaperna som är att jämföra med ett läppbalsam.

Framförallt under sommaren då det är torrt och varmt ute, så håller läppglasen hela tiden läpparna fuktiga och fina.

Glansen ser väldigt naturlig ut, så till den grad att folk tror att man har naturligt glansiga och fylliga läppar. Det är ovanligt och något som får Clarins läppglans att sticka ut lite extra.

Tyvärr kostar den lite mer än andra typer av läppglans, men det är helt klart värt det om man jämför kvalitén med andra produkter.

Du kommer inte att bli besviken på den här. Att du har 7 olika nyanser att välja på höjer betyget ännu mer.

Det bästa köpet av läppglans du någonsin kommer att göra!

Finns hos:


Bareminerals Moxie Plumping Lipgloss –  Exklusiv

 


 • Rik på mineraler
 • Håller hela dagen
 • Perfekt för stylister

Bareminerals är en favorit bland många stylister. De specialiserar sig på, precis som namnet avslöjar, hudvårdsprodukter rika på mineraler och vitaminer.

Deras läppglans är inget undantag. Här har man valt att lägga in  både Avokado och murumuru. De båda resulterar i utmärkta återfuktande egenskaper som garanterar att läpparna hela tiden är glansiga, fuktade och, framförallt, hälsosamma.

Man har även lagt i pepparmintsolja som ökar cirkulationen i läpparna. Tack var det så stärks och framhävs din naturliga färg på läpparna.

Bareminerals läppglans hade kunnat utnämnas till den bästa läppglansen, men priset sänker betyget en aning. Även om produkten är nästintill perfekt – så kostar den lite mer än vi hade önskat.

Produkten är underbar för dig som jobbar som stylist. Du kan erbjuda dina kunder de snyggaste färgerna i kombination med feminin glans och en hållbarhet som räcker hela dagen.

Man ser direkt på flaskan vilken färg som finns på insidan, vilket gör det enkelt att välja om man har flera olika nyanser där hemma.

Om du vill ta din makeup till en helt ny nivå. Om du vill ha det bästa av det bästa och är beredd att betala lite mer för en premium-produkt – då rekommenderar vi den här. Den finns dessutom i 10 olika färger, så det finns en nyans för alla typer av läppar.

Finns hos:


Victoria’s secret Shiny Kiss – Bästa budgetalternativet

 


 • Smakar supergott!
 • Billig
 • Väldigt populär

Vi har letat och letat efter en billig läppglans som håller en hög kvalitet. Det var svårt och knappt någon var något att skriva hem om, men så snubblade vi över det här läppglanset från Victoria’s Secret.

Vad vi gillar mest med det här läppglanset är, otroligt nog, smaken. Ärligt talat, ingen läppglans smakar och luktar så gott som denna. En konsekvens är att många partners helt plötsligt vill pussas mer, när man har på sig den här.

Själva läppglanset är ganska tjockt och ger en gelékänsla. Men när den möter läpparna så lägger den sig fint och ger en naturlig, men väldigt glansig look.

Något som förvånade oss när vi gjorde research var hur höga betyg det här läppglanset har fått. De flesta billigare produkterna har som mest haft 50/50 höga och låga betyg. Men majoriteten av alla som testat den här har haft gott att säga.

Den kostar mer än hälften så lite som de allra bästa läppglansen och även om den inte är riktigt så bra som dem – så håller den fortfarande överraskande hög kvalitet.

Helt klart ett bra köp om du vill ha en billig läppglans med mycket lyster och som håller länge.


Isadora Gloss Glacé – Bra läppglans med glitter

 


 • Mycket glittrig
 • Snygg lyster
 • Spännande

En relativt billig flaska från IsaDora.

Det här läppglanset gör sig bäst om det appliceras ovanpå ett läppstift. Den ger en passionerad och spännande glans med en glittrig finish.

Vi älskar formulan, det enda vi ogillar är att den kan bli ganska klibbig om man applicerar för mycket. Men ta det lugnt och applicera lite i taget, så kommer det inte vara några problem.

En snygg och somrig läppglans med snyggt glitter.


Så hittar du bästa läppglanset för dig

Är du osäker på vilken du ska välja? Ingen fara. Det fixar vi!

Det svåraste är att veta vilken flaska som är bra och vilken som inte är det. Därför gjorde vi bäst i test-listan här ovanför där du kan se vilka produkter som har fått höga betyg av många konsumenter.

Den här delen är till för dig som vill ha lite tips och råd på vad man ska tänka på innan man köper en läppglans.

Vad vill du få ut av läppglanset

Den viktigaste frågan av dem alla: varför vill du ha ett läppglans?

Vill du ge mer fyllning till läpparna? Mer glans eller glitter? Kanske du bara vill ha en läppglans som smakar gott.

Kanske vill du ha en blandning av dem alla?

Många läppglans inriktar sig på att vara extra glittriga, mycket glansiga eller smaksatta med jordgubb. Avgör exakt vad det är du vill få ut av läppglanset så blir det lättare när du ska köpa en.

Färg eller inte färg – det är frågan

Om du använder läppstift så är det bäst att välja en läppglans som inte har några färger. Annars finns en risk för att de båda nyanserna skär sig. Även om de är lika varandra, så kommer de inte att vara identiska och det kan skapa en konflikt.

Om du inte hade tänkt kombinera läppglanset med ett läppstift så går det bra att välja en läppglans som antingen har helfärg eller bara lite färg.

Vill du ha en läppglans med färg så rekommenderar vi att du väljer en nyans som är lite mörkare än din naturliga färg. Stylister brukar välja en eller två nyanser mörkare.

Använder du en ögonskugga med stark färg så bör du undvika en läppglans med färg. Det kan resultera i för mycket färg i ansiktet och det kommer att se konstigt ut. Om du ändå vill experimentera, så rekommenderar vi att du provar en lugn och genomskinlig färg på läpparna.

Fokusera inte för mycket på smak

Några läppglanser smakar väldigt gott. Nästan så att man vill äta direkt ur flaskan.

Men stirra dig inte blind på smaken när du väljer en läppglans. Många gånger utannonseras de som smakrika frukter, men smaken är sällan vad som utlovas. Så välj inte en läppglans enbart baserat på smaken.

Några vanliga smaker är: jordgubb, kiwi, körsbär, pepparmint och vanilj.

Priset på läppglansen

Som alltid ska man vara ekonomisk.

När det kommer till läppglans så har vi märkt att många av de billigaste produkterna även ser billiga ut. Inte helt sällan har de för mycket glitter, ofina färger eller känns klibbiga.

Dyrt behöver nödvändigtvis inte betyda bra och billigt behöver inte alltid betyda dåligt – det finns givetvis undantag. I vår bäst i test-lista har vi bland annat en läppglans under 100 kronor som presterade förvånansvärt bra. Men kom ihåg att du många gånger får vad du betalar för.

När ska du använda läppglanset

En annan viktig sak att tänka på är när ska du använda läppglanset.

Den rödaste läppglansen med jättemycket glitter kanske inte fungerar så bra på affärsmötet. De gör sig bättre vid mer romantiska tillfällen.

Det finns även ett par läppglans med SPF (solskydd) – vilket kan vara bra på sommaren. De få gånger vi får sol i Sverige.


Fortsätt läsa på Formell