Bästa Rougen 2024 – Bäst i test för mer liv och färg

Rouge

En rouge kommer antingen att hjälpa eller stjälpa dig. Det finns knappt något mellanting. Men vad krävs för att en rouge ska bli snygg på dig och vilken typ av rouge passar dina kinder bäst? I den här guiden får du reda på det – och mycket mer!

Man kan komma undan med småfel när man lägger på sin eyeliner, ögonskugga eller när man jobbar med sina ögonbryn.

En rouge är mer oförlåtlig.

Många menar på att en bra pålagd rouge är vad som skiljer flickor från kvinnor. Vi vill inte gå så långt som att påstå det – men det är helt klart en teknik som man lär sig med tiden.

Men innan man lär sig tekniker så är det viktigt att först ha produkten. Och visst är det väl därför du är här?

Vi hjälper dig att hitta den rouge som passar dig bäst.

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa Rougen

Bäst i test

Beautiful Color Radiance Blush
Bra budgetalternativ

I Heart Makeup Blushing Hearts
Perfekt för nybörjare

L’Oreal Paris True Match Blush

Det finns en hel uppsjö med rouge-produkter där ute. Den ena lovar mer än den andra och den tredje har en populär kändis på framsidan.

Vilken ska man välja?

För din skull så har vi gått igenom de främsta rougerna för att hjälpa dig att hitta den rouge som passar dig och din smak bäst.

Vi har varit  väldigt hårda i vår bedömning – se det här som det ultimata testet. Vi har framförallt tittat på kvalitet, pris, design och hållbarhet.

Beautiful Color Radiance Blush – Bäst i test

 


 • Vacker finish
 • Exklusiv
 • Snygg lyster

Överlägsen kvalitet signerad Elizabeth Arden.

Alla färgerna i den här rougen är mjuka och vackra med ett naturligt lyster.

I lådan så ser de rosa färgerna starka och ljusa ut, som vilket annat smink som helst. Men det är när makeupen möter ansiktet som förändringen sker. Rougen samarbetar otroligt bra med oljorna som finns i våra ansikten och resultatet blir enastående vackert!

Den lämnar inga fläckar överhuvudtaget, inte ens när en otorkad foundation har legat under. Finishen är väldigt naturlig och fin.

Rougen kostar mer än övriga, men den är å andra sidan av absolut högsta kvalitet. Det här är en rouge för makeupartister och de som vill ha det bästa. Den är väldigt lyxig och naturlig och ger ett snyggt ljus och lyster till ditt ansikte.

Vi kan inte prisa den nog! En given vinnare i vilken bäst i test-lista som helst.


Blush Prodige Illuminating Cheek Colour – Underbar aprikosfärg

 


 • Naturlig glans
 • Stilig
 • Harmonisk färg

Den här rougen säljs i 7 olika nyanser: Soft peach, Miami pink, Sunset coral, Rose wood, Tawny rose, Sweet rose och golden pink.

Vi har valt soft peach som har varit mäkta populär sedan den först släpptes. Om du letar efter en rouge med aprikosfärg så är det här vad du söker.

Problemet med många aprikosfärger är att de blir för rosa. Den här har en lätt skimrande aprikosfärg på riktigt. Oerhört naturlig och mjuk, varken för mörk eller ljus.

Vi har inte hittat någon annan rouge med en aprikosnyans så bra som denna.

Rougen kommer med en liten borste, spegel och själva makeupen är uppdelad i fyra olika nyanser. Den stora rutan är basem, till vänster finns skimrande aprikos och de andra två är mörkare respektive medium.

Poängen är att man ska dra borsten över alla fyra för att skapa en dimension. Du ska alltså inte börja med basen och sedan fylla på med övriga – då kommer du att applicera för mycket rouge. Låt istället borsten svepa över alla fyra och efter det lägger du på det som saknas.

Utöver den fenomenala aprikosfärg så är en annan utmärkande sak glansen som rougen ger. Den är inte glittrig utan den ger en naturlig och väldigt vacker lyster och glans.

En oerhört stilig rouge som passar alla typer av hårfärger och hudtoner. Precis som många andra, så ger vi den här rougen från Clarins högsta betyg.

Varmt rekommenderad för mogna människor med naturlig stil och klass.

I Heart Makeup Blushing Hearts – Bra budgetalternativ

 


 • Lekfull
 • Ger liv till ansiktet
 • Glansig

Vi brukar vara ganska skeptiska till makeup i askar som denna. De har en tendens att vara för starka i färgen och ha för mycket glitter.

Vilken tur att vi har ett öppet sinne – annars hade vi missat den här.

Missförstå oss inte, den här färgen är kraftfull, men inte så att den blir skrikig eller aggressiv. Applicera lite i taget så kommer det inte att vara några problem. Glansen är skarp och ger definitivt mer färg och liv till ditt ansikte.

Rougen passar bäst för yngre tjejer och kvinnor, då den kan vara lite för passionerad och utmanade för äldre kvinnor som oftast vill ha lite mattare färger.

En spännande och lekfull rouge som dessutom har fått väldigt höga betyg av konsumenter världen över. Kombinerat med det låga priset så har den en given plats i vår bäst i test-lita.

Finns hos:


L’Oreal Paris True Match Blush – Perfekt för nybörjare

 


 • Superenkel att hantera
 • Håller länge
 • Bra pris

Vad vi än tittar på med den här rougen så hamnar den i mittenfacket. Den är inte för ljus eller för mörk. Inte för krämig och inte för torr. Den är inte för glansig, men heller inte utan glans.

Den är perfekt för dig som har minimal erfarenhet av rouges. Den erbjuder lite av allt, så att man kan avgöra vad man själv vill ha mer eller mindre av inför nästa köp.

Det enda vi inte gillade med den här rougen är borsten som följer med. Borsten är varken bekväm eller enkel att applicera makeupen med. Lite konstigt med tanke på att det är L ’Oreal. Det är däremot inget stort problem, vi har kommit för rougen och inte borsten. De flesta av oss har en extraborste någonstans, eller så köper man en till.

Rougen i sig är väldigt enkel att använda och hållbarheten är hög.

Ett jättebra val till ett billigt pris, helt klart en bra ingångs-rouge.

Finns hos:


Tigi cosmetics Glow Blush – Ger mest glans och ljus

 


 • Mineralbaserad
 • Ger ansiktet ljus och glans
 • Sköna färger

Precis som namnet avslöjar så är den här rougen inriktad på att ge ditt ansikte mer ljus och glans. Om du vill ge mer liv till ditt ansikte så kan du inte gå fel med det här pudret.

Vår favorit blev ”Awaken”, men det finns också två andra sorter som går under namnen ”Brilliance” och ”Lovely Duo”, som är en mix av de två förstnämnda.

Färgerna är inte påklistrade utan de ger en naturlig look med en underbar glans som få andra produkter kan erbjuda.

Om du känner att huden i ditt ansikte känns tråkigt och behöver livas upp så är det här ett bra val. Att den är mineralbaserad är stor bonus.

Finns hos:


Vilken rouge är bäst för dig

Det blir lätt så att man väljer den färg som ser snyggast ut – men det är en fälla! Snyggast färg är inte alltid bäst.

För att du ska slippa se ut som en påsktant eller som att du har rymt från cirkusen, så har vi här ett par tips på hur du väljer den rouge som passar dig bäst.

Val av färg

Det första du måste avgöra är om din hud har varma eller kalla pigment. En kall rouge på en varm hudton och vice versa kommer att skära sig. Du vill välja en nyans som är i samma kategori som din hy.

Om du har en ljus hy så är det viktigt att inte välja en för mörk rouge och om du har en mörk hy är det viktigt att du inte väljer en för ljus nyans.

Ett knep som makeupartister använder är att de försöker matcha rougen med din naturliga färg på läpparna. Det ger en naturligt och enhetligt look.

Vilken typ av rouge

Det finns tre olika typer av rougetyper: kräm, pressat puder och löspuder. Alla tre har sina för- och nackdelar.

Alla tre former har produkter som toppar bäst i test-listor, så i slutet av dagen är det en smaksak. Vissa gillar att kunna applicera rougen med hjälp av fingrarna, andra får bättre resultat genom att använda puder och borste.

Krämrouge

En kräm som du applicerar med hjälp av fingertopparna. Den här typen är lite svårare att applicera då fingrar och händer inte är lika varsamma och lätta som en borste.

Pressat puder

Pressat puder har en fast form, lite som en kaka. Enkel att använda.

Löspuder

Enklast att applicera då pudret är lättare än både pressat puder och kräm, som båda två är hårdare och tyngre. Om man har köpt en mindre bra produkt i löspuderform så brukar det ge uttryck i form av bristande hållbarhet. Men löspuder är i regel sällan sämre än de andra två, utan de brukar hålla hela dagen. Så länge du köper en bra produkt.


Läs mer på Formell