Bästa Proteinbaren 2024 – 6 Bäst i test proteinbars

Proteinbar

Det vinnande konceptet är enkelt: gör något gott och onyttigt, till gott och nyttigt.

Proteinbars är en gymrävs bästa vän. Den är enkel att ta med sig, går snabbt att äta och den förser dig med värdefullt protein för att maximera dina resultat på gymmet.

Vi har granskat proteinbarsen i sömmarna för att se vilka bars som är bäst!

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa Proteinbaren

Helt klart det smarrigaste testet vi någonsin genomfört. Överraskande många proteinbars bjöd på både god smak och ett högt proteinvärde.

Några proteinbars gjorde oss mätta, andra gav oss mer energi och ett par av dem fungerade perfekt som ett gott och nyttigt snack!


Bäst i test: Swebar
”Man har dessutom berikat baren med mineraler och vitaminer, plus att den är glutenfri”


Mest populär: Core Protein Bar
”perfekt som mellanmål eller direkt efter träningen”


Högst proteinvärde: FAST ROX Bar
”En portion landar på hela 21 gram protein, vilket är mer än de flesta andra”


Bästa mellanmålet: Barebells Protein Bar
”Folk är helt galna i den här proteinbaren, främst på grund av de goda smakerna”


Bästa laktosfria: PureFit Nutrition Bar
”Om du är vegetarian eller gluten- eller laktosintolerant, då är det här ett utan tvekan det bästa valet för dig”


Minst socker: Helt Ärligt Proteinbar
”högkvalitativt protein, goda smaker och nästintill noll socker”


Bäst i test: Swebar Proteinbar


 • 17g protein
 • 11 olika smaker
 • Väldigt populär
 • Glutenfri
Högt näringsvärde, ett stort utbud av goda smaker och mycket protein. Dessutom en av de billigaste proteinbarsen. En solklar vinnare!

En bar är på 55 gram och ger dig 17 gram protein – vilket är ungefär som en hel proteinshake. Nog för att vi gillar proteinshakes, men det blir inte godare än så här.

Swebar består till grunden av vassleprotein, men innehåller även kasein- och äggprotein. Det betyder att du förser kroppen och musklerna med högkvalitativt protein både snabbt och långsamt, både nu och ett par timmar framåt.

Eftersom baren innehåller tre olika typer av protein, så fungerar den perfekt både innan och efter träning, men även som mellanmål.

Man har dessutom berikat baren med mineraler och vitaminer, plus att den är glutenfri. Helt klart en värdig bäst i test-vinnare!

Finns hos:

Svensktkosttillskott


Mest populär: Core Protein Bar


 • 20g protein
 • Billig
 • Mjuk konsistens
 • Inga sötningsmedel

Du har säkert sett folk sitta med nyduschat hår och träningsväskan bredvid sig, samtidigt som de smaskar på den här proteinbaren.

Det är den populäraste av dem alla, man ser den överallt i träningssammanhang och den rekommenderas hejvilt på forum. Vi brukar vara skeptiska när folk pratar så ofta om något, eftersom det kan vara en modefluga.

Vi tog en tugga och började läsa innehållsförteckningen – all skepsis var som bortsprungen.

Först och främst så är smakerna supergoda! Om du gillar choklad så rekommenderar vi verkligen Chocolate fudge-smaken.

Baren är dessutom ganska mättande, vilket inte är så konstigt med tanke på det höga proteininnehållet och energin. En bar ger dig 257 kalorier och 20 gram protein. Med andra ord perfekt som mellanmål eller direkt efter träningen om man känner sig hungrig.

Den här proteinbaren hade kunnat bli en bäst i test-vinnare om det inte vore för den höga andelen socker. En portion är på nästan 22 gram socker. I jämförelse med exempelvis en Marsbar, som är på 61 gram socker, så är det lite. Men i förhållande till andra proteinbars, så har den ganska mycket.

Om du inte har problem med att den här baren har lite mer socker än övriga, så är det definitivt ett bra val. Smakerna är definitivt några av de godaste på marknaden, proteinvärdet är lika högt som kvalitativt och priset är snällare mot plånboken än de flesta andra. Vi vi förstår varför Core Protein bar har blivit så populär, den är utan tvekan en av våra favoriter!

Finns hos:

Svensktkosttillskott


Högst proteinvärde: FAST ROX Bar


 • 21g protein
 • Lågt sockerinnehåll
 • Riktigt goda smaker
 • Bra för muskeluppbyggnad

Den här baren chockade oss faktiskt lite. Man ska inte döma boken efter sitt omslag, men pappret på den här proteinbaren lockade oss inte alls. Det ser ut en billig glass från 90-talet.

Men baren är varken dålig eller billig.

Det är en av de dyraste proteinbarsen, men också den med mest protein och en av de bars med minst socker. Vilket också är precis vad många vill ha i en proteinbar. Den ska vara nyttig, god, innehålla mycket protein och så lite socker som möjligt.

En portion landar på hela 21 gram protein, vilket är mer än de flesta andra.

Smakerna är otroligt goda, nästan så att man börjar fundera på om den verkligen är så nyttig som de påstår. Allt gott måste väl smaka torrt och tråkigt, eller? Inte den här gången.

En given bäst i test-vinnare. Den har allt du behöver och mycket mer. Den är bästsäljare över hela världen och sett till antalet positiva recensioner, så är det helt klart den populäraste. Det vi gillar mest är den låga ljudnivån, hur ergonom den är och att den är enkelt att stoppa undan när den inte används. Definitivt den bästa roddmaskinen om man ser till kvalitet och pris.

Finns hos:

Svensktkosttillskott


Bästa mellanmålet: Barebells Protein Bar


 • 20g protein
 • Populär
 • Perfekt som mellanmål
 • Innehåller lite socker

Under vårt test av proteinbars så har vi kommit till insikt att i princip varje märke har en hel drös med choklad-smaker. Är det inte ren chokladsmak, så är det nougat, kakor eller kokos.

Barebells protein bar har 9 olika smaker och de flesta av dem har någon form av chokladsmak. Men det finns ett par andra intressanta val, så som blåbärskaka, karamell, saltade jordnötter och jordgubb.

Barebells har vi aldrig sett på gymmet, men när vi gjorde research så insåg vi att det finns en hel uppsjö med positiva recensioner. Folk är helt galna i den här proteinbaren, främst på grund av de goda smakerna.

Vi gillar också de fenomenala smakerna och det stora urvalet. Men den främsta anledningen till att vi gillade den här baren är för det höga proteinvärdet och mättnadskänslan den för med sig. Vi vill inte rekommendera någon att ersätta en proteinbar med en hel måltid, men förstår om någon skulle få för sig att göra det. Den är mättande och helt tokigt god!

Definitivt en av de bästa proteinbarsen, vilket har gjort den väldigt populär. Den är rik på protein, det finns många goda smaker att välja på och den innehåller väldigt lite socker. Båda tummar upp!

Finns hos:

Svensktkosttillskott


Bästa laktosfria: PureFit Nutrition Bar


 • 18g Protein
 • Naturliga råvaror
 • Utan sötningsmedel
 • Gluten- och laktosfri

Om du är vegetarian eller gluten- eller laktosintolerant, då är det här ett utan tvekan det bästa valet för dig.

Den är med andra ord fri från:

 • Gluten
 • Laktos
 • Transfetter
 • Artificiella sötningsmedel

Proteinet är baserat på sojaprotein.

Kort sagt är det här ett självklart val för dig som gillar naturliga råvaror eller som har någon form av intolerans.

Smakerna är bra och det finns tre stycken att välja på: Chocolate brownie, Peanut butter Chocolate c hip och Peanut butter crunch. Baren är ganska mättande och gör sig därför bra som ett mellanmål.

En bar ger dig 230 kalorier, 18 gram protein och 3 gram fiber.

Det enda negativa vi har att säga om den här proteinbaren är priset. Naturliga och nyttiga råvaror brukar i regel kosta lite mer än övriga produkter, så den som är van höjer nog inte på ögonbrynen. Men oavsett vad, så är det en riktigt bra och god proteinbar.

Finns hos:

Svensktkosttillskott


Minst socker: Helt Ärligt Proteinbar


 • 16.5g Protein
 • Väldigt lågt sockerinnehåll
 • Svenskt
 • Äggprotein av hög kvalitet

Svenska Kronägg är ett hushållsnamn som försett den svenska befolkningen med ägg sedan 30-talet. Så det var med stor förvåning, och en bit skepsis, som vi noterade att de har lanserat sina egna kosttillskott – under namnet ”Helt ärligt”.

Vid närmare eftertanke är det inte så konstigt. De producerar kvalitativa och näringsrika ägg, så varför inte ta den kunskapen och förse hälsokosten med bra produkter? Ett ovanligt, men smart affärsdrag.

Deras proteinbar visade sig vara mycket bättre än en stor mängd väletablerade företag inom hälsokost. Vilket graverar dem en säker plats i vårt bäst i test.

Kosttillskottet finns i tre smaker: Choklad, hallon och Salt kola. Den sistnämnda blev en favorit på redaktionen. Den är ruskigt god, samtidigt som den ger lite tuggmotstånd. Perfekt som mellanmål eller när man känner sig sugen på något gott.

En bar ger dig 200 kalorier och 16.5 gram protein. Även om smaken och konsistensen är riktigt bra, så är det sockerinnehållet som får den här baren att sticka ut. En portion innehåller endast 0.44 gram socker!

Om du vill ha bar med högkvalitativt protein, goda smaker och nästintill noll socker – då är det här ett självklart val. Det är dessutom en av de billigaste proteinbarsen. Utan tvekan en av våra favoriter på listan och att den är gjord av ett klassiskt svenskt företag är givetvis en stor bonus.

Finns hos:

Svensktkosttillskott


Är proteinbars bra eller dåligt

Precis som med allt annat så finns det fördelar och nackdelar med proteinbars. När allt kommer till kritan så handlar det om hur du använder produkten.

Fördelar

Det spar tid. Du får i dig mycket protein på kort tid. Det är inte alltid man har tid att laga och äta en måltid, eller ens göra en proteinshake.

Ett gott och nyttigt mellanmål. När vi är på jobbet, i skolan eller på stan så är det lätt hänt att man köper choklad, godis, läsk eller en bakelse för att stilla hungern. Istället kan man ta en proteinbar, som är mycket nyttigare och ibland även godare. Du kan äta choklad eller vanilj utan att skämmas!

Mycket protein. Människor behöver protein, framförallt när vi är fysiskt aktiva. Att hinna äta mat innan eller efter träningen är inte alltid det lättaste. Kroppen skriker efter protein, så att den kan börja återhämta och bygga upp musklerna igen. Proteinbars ger dig snabbt och enkelt väldigt mycket protein, för att kunna maximera resultaten på gymmet.

Mycket mindre socker än vanliga chokladbars. Många av oss älskar vanliga chokladbars, men tyvärr är de oerhört onyttiga. En proteinbar är rik på protein och man har ofta tillsatt mineraler och vitaminer. De innehåller även mycket mindre socker än vanliga chokladbars.

Nackdelar

Så länge du inte äter för mycket proteinbars så finns det inga större nackdelar. Detsamma gäller kaffe, sallad, gurka och köttbullar – äter du för mycket så kommer du att må dåligt.

Det enda som kan nämnas är att en del proteinbars har ersatt socker med sötningsmedel, så som sorbitol och xylitol. Dessa kan vara svåra för känsliga magar att hantera och kan resultera i gaser eller lös mage. Var därför noga med att läsa innehållsförteckningen innan du beställer något.

Vi har flera proteinbars i vår bäst i test-lista som inte innehåller sötningsmedel.


Fortsätt läsa på Formell