Bästa Nagellacken 2024 – Ultimata Bäst i test-listan

Nagellack

Är det dags att piffa upp naglarna lite? Då kunde du inte ha kommit till en bättre plats. I den här artikeln listar vi nämligen de bästa nagellacken för i år – plus en hel del annat matnyttigt för att få snyggare och mer välmående naglar.

Våra naglar säger en hel del om oss. De avslöjar både hur vi mår och hur bra vi tar hand oss själva. Att färga naglarna har blivit ett naturligt sätt för oss att visa vår elegans och hur välvårdade vi är.

Alla minns väl den klassiska bilden av en elegant kvinna med röda naglar, rött läppstift och en vacker klänning.

De flesta kvinnor har gått igenom ett stort antal nagellacksburkar under sina liv. Många börjar experimentera med färger och nyanser redan som små, när de lånar mammas rosenröda nagellack.

Nostalgi i all ära, men vi lever i nuet. Och just nu vill vi ta reda på vilket som är det bästa nagellacket!

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa Nagellacken

Bäst i test

China Glaze Nail Lacquer
Väldigt populär

OPI Nail Lacquer
Bästa budgetalternativet

Lumene Gel Effect Nail Polish

Det finns en hel uppsjö med nagellack där ute. I en drömvärld skulle man kunna testa dem alla. Men det låter som ett dyrt experiment.

För att du ska slippa köpa något som kommer att göra dig besviken, så har vi gått igenom de populäraste nagellacken. Vi har kastat ut de dåliga och fokuserat på de bra.

Välkommen till den stora bäst i test-listan för nagellack!

China Glaze Nail Lacquer – Bäst i test

 


 • Utmärkt hållbarhet
 • Härlig röd färg
 • Vår favorit

När vi gjorde research så blev vi ganska förvånade över hur höga betyg det här nagellacket har fått. En fågel hade viskat i våra öron om att den var bra, men vi var inte redo för det här.

Det vi gillar mest är hållbarheten: nagellacket sitter i länge – utan att spricka eller flagna. Räkna med en vecka. Färgen är vackert röd med en glansig touch.

China Glaze är inget superexklusivt märke, men de har ett stadigt grepp om alla nagellack i prisklass mellan. Kvaliteten är hög och hållbarheten är lika bra som de mest exklusiva märkena.

Det enda negativa med den det här nagellacket är att doften kan uppfattas som lite starkare än många andra i samma prisklass. Men det kommer endast störa dig som har en känslig näsa, annars är det inga problem.

Ett bra val för din kollektion om du letar efter ett rött nagellack med en superlång hållbarhet. Vi förstår varför den har blivit så populär!

Den presterar som de mest exklusiva märkena – men kostar mindre. Med andra ord värd varenda krona!

En given bäst i test-vinnare!


Seche Vite nagellack – Bästa topplacket

 


 • Oerhört populär
 • Torkar supersnabbt
 • Bästa top coat

Ett superfint nagellack som sticker ut ur mängden på alla möjliga sätt.

Först och främst torkar det snabbare än något annat nagellack vi sett. Tiderna då man behövde sitta och blåsa på fingrarna i 10 minuter är långt borta. Om andra nagellack är maratonlöpare så är Seche Vite en 200 meters sprinter. Riktigt snabb!

Inte bara torkar den snabbt, den håller även i sig, med all sin glans, i 5-8 dagar framåt.

Det finns ingen bättre top coat än Vite från Seche. Hållbarheten, glansen och snabbtorkningen är oslagbar och därför en given bäst i test vinnare för topplack.

Finns hos:


OPI Nail Lacquer – Väldigt populär

 


 • Många färger att välja på
 • Vacker glans
 • Bra formula
Ett fantastiskt urval av färger och nyanser. Allt från vit vanilj, till grön och mörklila. Väldigt skarpa, men ändå eleganta färgsättningar.

Man kan skapa en hel kollektion där hemma, tack vare OPIs låga pris och det breda sortimentet. Kanske just därför syns de här nagellacken ofta i nagelsalonger.

Färgerna är mycket fina och de ger en fräsch glans till dina naglar. Men de tar lite längre tid att torka och hållbarheten är relativt låg om man jämför med vår bäst i test-vinnare China Glaze. Av någon anledning tycks hållbarheten skilja sig mellan de olika färgerna.

Eftersom det här nagellacket har vunnit sådan popularitet i de tester och recensioner som vi läst, så vore det en miss att inte uppmärksamma flaskan i den här listan. Men vår favorit China Glaze är mycket bättre på i princip allt, förutom när det kommer till de unika färgerna. Där kan OPI i vissa avseenden ha ett övertag.

Om OPI har en färg som China Glaze inte har – så är OPI definitivt ett bra val. Men om både OPI och China har samma färg, så röstar vi på China Glaze alla dagar i veckan.

Kort sagt är det en bra formula som har vunnit många hjärtan över åren och därför har den en given plats i den här listan.


Lumene Gel Effect Nail Polish – Bästa budgetalternativet

 


 • Hög kvalitet
 • Vi älskar färgen
 • Billig

Det här blev den andra chocken i vår lista över nagellack. Färgen, som är rödlila, är lika fin som de mest exklusiva märkenas nyanser. Trots att den här kostar under hundralappen.

Faktum är att vi inte hade förväntat oss sådan här kvalitet. Även om Lumene är ett väletablerat företag, så är prisnivån så låg att den inte överhuvudtaget bör konkurrera med de allra dyraste produkterna.

Färgen är enastående och likaså hållbarheten. Vi satt och väntade på att något mindre bra skulle dyka upp – som att färgen skulle spricka efter en dag eller två, men den höll i sig.

Hur man har lyckats pressa ner priset så här lågt vet vi tyvärr inte – men det är bara att tacka och ta emot.

Om du letar efter ett bra nagellack till ett billigt pris så ska du börja i den här änden. Båda tummar upp!


Glöm inte bort baslack och topplack

Vad många ofta missar är att använda baslack och/eller topplack. Om man inte använder de båda så finns det en risk för att:

 • Naglarna skadas och missfärgas
 • Nagellacket börjar försvinna efter en dag

Det är sällan man hör folk diskutera baslack och topplack, vilket också märks när folk kommer till en stylist eller skriver på forum. De har köpt ett riktigt bra nagellack, men ändå faller det av efter två dagar. Dessutom har de märkt att deras egna naglar förstörs av nagellacket – utan att veta varför.

Alla som använder nagellack måste veta följande.

Vad är ett baslack

Ett baslack eller underlack är till för att skydda dina naglar från ditt ”vanliga” nagellack. Missfärgningar uppstår ofta när man inte använder ett baslack. Du applicerar alltså underlacket före något annat. Ett vanligt nagellack är för starkt för att applicerar direkt på nageln och därför behövs ett baslack som fungerar som ett skydd.

Vad är ett topplack

Det här lacket applicerar du efter att du har lagt på nagellacket. Det är till för att nagellacket inte ska slitas bort lika lätt och därför håller längre.

Vissa topplack kan även ge mer glans till dina naglar, medan andra är mer matta. Att använda ett topplack är ingen nödvändighet, till skillnad från baslack. Men det är rekommenderat för att få ut det mesta av ditt nagellack.

Om du upplever att ditt nuvarande nagellack slits bort för snabbt, men du är nöjd med färgen och glansen – så behöver du inte kasta bort flaskan. Med ett topplack så kan alla bekymmer försvinna.


Fortsätt läsa på Formell