Bästa Måltidsersättningen 2022 – 5 Bäst i test Måltidsersättningar

Bild-på-smal-mage

En måltidsersättning är perfekt för den som vill gå ner i vikt eller som inte har lust att laga mat. De är kalorisnåla, mättande, nyttiga och enkla att förbereda.

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa måltidsersättningen

Vi har tittat på marknadens främsta måltidsersättare för att hitta de allra bästa produkterna.

Bäst överlag: Diet shake
”en milkshake som är hälsosam och som hjälper dig att gå ner i vikt!”


Bäst för viktminskning: Allevo VLCD Shake
”En supernyttig drink som ger dig alla förutsättningar att lyckas gå ner i vikt.”


Bäst för protein: Core Frukost Meal
”Något som utmärker Core frukost meal är den goda bakteriekulturen som annars brukar finnas i yoghurt och probiotika”


Bästa laktosfria/vegan: Better You Mellanmål
”Du slipper socker, laktos och färgämnen som förstör magen och cellerna.”


Spar mest tid: Naturdiet Shake
”Allt du behöver göra är att öppna skruvkorken och börja dricka. Smidigt och enkelt!”


Bäst i test: Diet Shake

 • 99 kalorier/måltid
 • Mättande
 • 8 olika smaker
 • Väldigt populär

En klar testvinnare för dig som vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

En portion innehåller så lite som 99kcal. Varje måltid ger dig 14g protein och 3g fiber, vilket ger din kropp byggstenar för att behålla och bygga muskler, men även för att stimulera immunförsvaret och återhämtningen.

Protein och fiber är dessutom väldigt mättande, vilket minskar risken för att du småäter eller äter för mycket. Perfekt för viktnedgång!

Pulvret har även berikats med en hel del vitaminer och mineraler. Du hittar allt från vitamin D, C och B12 till Magnesium, Zink, Selen och Kalium i varje portion.

Svenskt Kosttillskott är kända för sina stora smakvariationer och Diet shake är inte ett undantag. Du har 8 goda smaker att välja bland.

För första gången kan du dricka en milkshake som är hälsosam och som hjälper dig att gå ner i vikt!

Den här måltidsersättningen får högsta möjliga betyg.

Finns hos:


Bäst för viktminskning: Allevo VLCD Shake

 • Snabb viktminskning
 • Billig
 • Nyttig
 • 115 kalorier/portion

Allevo’s shake är VLCD-certifierad av Livsmedelsverket, det vill säga den innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler.

Shaken finns i två olika smaker: Choklad och Banan/hallon. De är väldigt söta i smaken, lite som godis på dryck.

En portion ger dig 115 kalorier och en stor mängd vitaminer och mineraler. En supernyttig drink som ger dig alla förutsättningar att lyckas gå ner i vikt.

Den här måltidsersättningen är dessutom väldigt billig. Priset varierar hela tiden och ibland finns den på REA, men i regel kostar en portion mellan 7 och 9 kronor. Inte illa med tanke på hur mycket vitaminer och mineraler den innehåller.

En box innehåller 24 portioner.

Finns hos:


Bäst för protein: Core Frukost Meal

 • Väldigt mycket protein
 • Bra för muskelbyggande
 • God bakteriekultur
 • Vitamin C och D

Core Frukost meal är som en måltidsersättare och proteinshake kombinerat i ett pulver.

För att du ska få den bästa möjliga starten på dagen, så har man laddat en portion med massvis av goda bakterier, protein och kolhydrater. Det finns även Vitamin C och D.

Den här måltidsersättaren är gjord för dig som vill behålla eller bygga muskler, samtidigt som du håller kilona nere. Den fungerar som frukost, mellanmål eller i anslutning till träning.

Något som utmärker Core frukost meal är den goda bakteriekulturen som annars brukar finnas i yoghurt och probiotika. Det försäkrar dig om att magen är i topptrim och kroppen är välmående!

En portion landar på 195 kalorier och hela 20.1 gram protein!

Finns hos:


Bästa laktosfria/vegan: Better You Mellanmål

 • Laktosfri
 • Naturliga ingredienser
 • 16 gram protein
 • Väldigt hälsosam

I den här burken hittar du bara naturliga ingredienser. Den är alltså helt laktosfri och har inget tillsatt socker.

Tittar man i innehållsförteckningen ser man att det inte är något annat än en explosion av nyttigheter.

Pulvret innehåller allt från frukt- och bärblandningar, till vetegräs, havreprotein och chlorella. I de olika blandningarna finns rödbeta, jordgubb, svarta vinbär, blåbär och hel del annat gott!

En portion ger dig 160 kcal, 16g protein och 10g fiber. Med andra ord en perfekt måltidsersättare för dig som vill gå ner i vikt och samtidigt vara så hälsosam och nyttig som möjligt.

Du slipper socker, laktos och färgämnen som förstör magen och cellerna.

Better you’s mellanmål håller dig nära naturens gröna resurser. Hälsosamt, miljövänligt och hjälper dig att gå ner i vikt. Vi rekommenderar starkt!

Finns hos:


Spar mest tid: Naturdiet Shake

 • Smidig att ha med sig ut
 • 13 vitaminer & 13 mineraler
 • 1,1% fett
 • Mycket näring

Om du snabbt vill få i dig näring och inte vill ödsla tid på att mixa eller laga maten, så är Naturdiet shake perfekt för dig.

De flesta andra måltidsersättningarna kräver att du blandar pulver med vätska och skakar i någon minut eller två. Du behöver dessutom ha med dig påsen och shaken med dig överallt.

Naturdiet shake löser alla de problemen.

Allt du behöver göra är att öppna skruvkorken och börja dricka. Smidigt och enkelt!

En portion innehåller 13 vitaminer och 13 mineraler. Du får i dig 150 kalorier och 14 gram protein. En väldigt bra innehållsförteckning som ser till att du är hälsosam samtidigt som du går ner i vikt.

Perfekt för dig som är ”på språng”. Ta med dig ett paket till jobbet, skolan eller promenaden. Väldigt effektivt.

Finns hos:


Hur vi valde bästa måltidsersättningen

De flesta som använder måltidsersättningar gör det för att gå ner i vikt. Därför är det vanligt att man ibland stirrar sig blind på kaloriintaget och försöker hitta den måltidsersättning som har minst energi. I vårt test har vi tittat på kalorier, men det finns en hel del andra saker som också är viktiga att titta på.

Vi har framförallt tittat på:

 • Innehållet
 • Priset
 • Smaken
 • Konsistensen

Det allra viktigaste är att måltidsersättningen innehåller vitaminer och mineraler. Vi har därför lagt stor fokus på vad som finns i varje produkt. Andelen kalorier, proteiner, fetter, fiber, kolhydrater, vitaminer och mineraler har spelat en stor roll i vår betygsättning.

Utöver innehållet och priset, så var vi även noga med smaken och konsistensen. En del måltidsersättare var svåra att blanda, vilket innebar att vi var tvungna att skaka shaken länge för att pulvret skulle blanda sig med vattnet. Det är inte gott att dricka klumpar och pulver som inte lösts upp i vattnet!

I kombination med vår testgrupps resultat så har vi också tittat på vad andra konsumenter tycker och skriver om respektive produkt. Vi har läst andra människors recensioner och tester för att få en så rättvis och tydlig bild över varje produkt. På så sätt slipper du som läsare hoppa runt mellan olika forum, bloggar och sidor för att se vad folk tycker.

[ Läs: Stort test av olika proteinpulver ]

Viktigt om viktminskning

För att gå ner i vikt så behöver du ligga på ett kaloriunderskott. Det betyder att du gör av med mer energi än du konsumerar. Du bränner som mest energi när du rör på dig, exempelvis när du lyfter vikter, går på promenader eller springer i skogen.  Men även i ditt vardagliga liv, när du sitter vid datorn, så bränner du kalorier – om än inte så mycket.

Farliga dieter

Många tror därför att det bästa sättet att gå ner i vikt på är genom att äta så få kalorier som möjligt. De svälter sig själva. Många bantnings-dieter har kommit och gått genom åren och ytterst få har varit hälsosamma. Dessa dieter är dåliga av två anledningar

 • De fungerar endast under en kort period
 • De är skadliga för kroppen

Resultatet är alltid densamma. Personen går ner i vikt, men studsar snabbt tillbaka igen och återfår sin tidigare vikt. Inte helt ovanligt är det att man väger mer än när man började. Det kallas jojo-bantning, att vikten går upp och ner hela tiden. Det är för att dessa ”dieter” aldrig är långvariga. Man lider och mår dåligt, då kroppen svälter och inte får tillräckligt med näring. Så det är bara hållbart i en vecka eller månad, sedan återgår man sakta till sin tidigare, ohälsosamma livsstil.

Det du behöver göra är att ändra din livsstil på ett hälsosamt sätt och för all framtid framåt. Hur många människor klarar av att gå på extrema dieter livet ut? Det är inte bra varken psykiskt eller fysiskt.

Gå ner i vikt med måltidsersättningar

Måltidsersättningar är väldigt bra och kan hjälpa dig att gå ner i vikt med hälsan i behåll – om du gör det på rätt sätt.

Vi rekommenderar dig att aldrig ersätta alla måltider med en måltidsersättning. Istället bör du använda kosttillskottet för att ersätta en måltid om dagen eller som ett mellanmål. Pulver och tabletter ska aldrig ersätta husmanskost.

Vad är VLCD

Vissa måltidsersättningar är märkta med ”VLCD”, vilket betyder ”Very low calorie diet”. För att få märkas som VLCD i Sverige, så måste produkten följa Livsmedelsverkets riktlinjer. Produkten måste innehålla alla essentiella vitaminer och mineraler som vi behöver få i oss varje dag.

Tillverkarna till VLCD-produkter brukar skriva att man kan använda deras måltidsersättare istället för vanlig mat helt och hållet, under 2 veckors tid. Det är däremot ingenting vi rekommenderar. Om du vill gå ner i vikt så bör du göra det på ett hållbart och livsförändrande sätt, utan stress. Låt kroppen ta tiden den behöver för att anpassa sig och gå ner i vikt. Undvik ”snabbfixar” där du äter si och så under ett par veckors tid. Börja istället äta hälsosamt och korrekt varje dag, livet ut. Det behöver inte betyda att man lider eller äter man som inte är god.