Bästa Highlighter 2024 – Bäst i test för varje hudton

Highlighter

En highlighter är livsviktig för skådespelare, musiker och alla andra som går på röda mattan. Ja, även för oss vanliga kvinnor som bara kan drömma om att få gå på filmpremiärer. Kändisar har stylister som hjälper med sminket – men hur gör vi andra? Vilken är den bästa highlightern? I den här guiden får du svaret!

Att ge mer ljus och höjd till vissa delar av ansiktet kan göra en enorm skillnad, som natt och dag. Och det är just vad en highlighter gör. Den framhäver våra snygga drag och kan få ett tråkigt och matt ansikte att skina som en sol.

Men det vet du redan om.

Du kom inte hit för att veta vad som är bra med en highlighter – du kom hit för att få reda på vilken highlighter som är bäst.

Då kör vi!

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa Highlighter

Väldigt populär

theBalm Mary-Lou Manizer
Bästa budgetalternativet

NYX Dose Of Dew

Det kan vara svårt att veta vilken highlighter som är värd att köpa. Priserna kan variera en hel del och likaså kvalitén på sminket.

Därför har vi gjort den här bäst i test-listan för att det ska bli lättare att hitta den highlighter som passar dig och dina behov.

Vi har varit hårda och rättvisa. Vi har ställt de främsta highlighter-produkterna mot varandra i en tävling om vem som presterar bäst.

Ofra cosmetics Everglow Highlighter – Bäst i test

 


 • Exklusiv
 • Mjuk och len
 • Professionell

Vi alla har någon sminkprodukt där hemma som ger ”det där lilla extra”. Det är svårt att sätta fingret på vad det är, men den ger bättre resultat än allt annat man testat.

Den här highlightern är precis så – den ger det där lilla extra. Skillnaden är att vi vet varför.

Något vi gillar är ljuset och skimret som den här produkten ger ansiktet, det är enastående! Att makeupen dessutom lägger sig mjukt och lent på huden höjer betyget än mer.

Makeupen skapar inga fläckar och hållbarheten sträcker sig utöver hela dagen, utan att flagna eller tappa lyster.

Med den exklusiva kvaliteten kommer också priset. Den är i högsta prisklassen, men det får man räkna med när man hanterar produkter på den här nivån.

Den är snyggt pigmenterad och i burken finns tre olika färger: vit nyans, neutralt skimmer och en solig kopparnyans.

Om du vill se ut som att du blivit stylad av en professionell makeupartist så är det Everglow du ska använda.

Varmt rekommenderad!

Finns hos:


theBalm Mary-Lou Manizer – Väldigt populär

 


 • Elegant
 • Full kontroll
 • Enkel att applicera

En fantastiskt snygg highlighter som har fått ovanligt många bra recensioner.

Konsistensen på det här pudret är nästan perfekt. Trots att det är ett pressat puder, så är det inte för hårt. Det är precis i mitten mellan hårt och mjuk, så att den är enkel att applicera – men håller sig också intakt under hela dagen.

Något vi gillar med Mary-Lou är att den är så simpel att hantera. Du kan använda den för att lägga på ett lätt skimmer med en naturlig ”push” – men också skapa en mer dramatisk och intensiv look.

Tack vare pudrets form så är det svårt att använda för mycket, man har hela tiden full kontroll. Vilket gör att den är bra för nybörjare också.

Highlightern är inte glittrig, utan vi skulle snarare beskriva den som elegant och mjuk. Den livar upp ansiktet och gör ett ypperligt jobb med att lysa upp de delar man vill lysa upp.

Mary-Lou Manizer är billigare än vår bäst i test-vinnare Everglow, men är trots det en stark utmanare till förstaplatsen.

En av våra absoluta favoriter.

Finns hos:


NYX Dose Of Dew – Bästa budgetalternativet

 


 • Snyggt lyster
 • Naturlig
 • Billig

Om du inte vill ha glitter och istället vill ha en naturlig highlighter med glans, så är Dose of Dew ett bra val. Att den kostar så lite är en välkommen bonus!

Makeupen har en ganska tjock och krämig textur, men smälter enkelt in i huden och blir ett med ansiktet.

Själva glansen är naturlig och vacker. Passar perfekt för dig som vill ha en charmig och stilig look, med en touch av lekfullhet. Den gör sig alltså perfekt både på arbetsplatsen, i skolan och under utekvällar.

Highlightern ger en lyster och återfuktande mjukhet som ser väldigt naturlig ut, vilket också är vad som får Dose of Dew att sticka ut från många andra produkter.


Makeup revolution Ultra Strobe Stick – Bra på att reflektera ljus

 


 • Holografisk
 • Perfekt under sommaren
 • Bra kvalitet

Vi trodde att den här stickan skulle vara av lite lägre kvalitet och att den skulle ha mycket pigment. Främst för att Makeup revolution brukar ha väldigt pigmenterade produkter (i positiv bemärkelse).

Ack så fel vi hade.

Den här highlightern är oerhört effektiv på att highlighta partier i ditt ansikte så att de reflekteras i ljuset. Den har inte så mycket pigment, så i miljöer med lite svagare ljus kommer den inte synas så speciellt mycket.

Ultra strobe stick är en mycket bra holografisk highlighter och gör därför sitt bästa jobb under sommaren.

Den är enkel att både applicera och att bygga upp för att få den eftertraktade highlight-effekten.

La Vie En Glow – Harmonisk med glitter

 


 • Håller hela dagen
 • Mjuk
 • Flexibel

Vi får inte glömma L’Oréal Paris lena och krämiga La Vie En Glow.

Något unikt med den här highlightern är dess långa hållbarhet. Man slipper titta sig i spegeln varje timma för att se om makeupen har tappat fäste eller glans.

Inledningsvis trodde vi att glittret skulle vara för intensivt, men det visade sig att den är väldigt harmonisk och härlig. Inga klumpar av glitter och lystret smälter in bra med huden.

Man ger definitivt mer liv till ansiktet och lyfter upp de partier man vill lyfta upp.

Highlightern är väldigt flexibel och kan byggas på bra utan att det blir för mycket. Den mjuka kosmetikan känns också lika skön och len som den ser ut.

Allt som allt är det en superb formula till ett överkomligt pris. Om du vill ha lite glitter, men utan att se ut som en discokula – då är den här highlightern starkt rekommenderad!


Vilken highlighter är bäst för din hudton

Även om highlighters har använts och diskuterats under lång tid, så har de blivit väldigt trendiga i och med explosionen av sociala medier. Alla lägger upp selfies och då gäller det att ens makeup reflekterar ljuset bra. Och vad lyser inte upp bättre än en highlighter?

Så du vill köpa en highlighter, men är osäker på vilken som passar din hudton bäst?

Här är stylisternas riktlinjer för hur man väljer en highlighter utefter sin hudton.

Ljusa hudtoner

Om du har en lite ljusare/blekare hudton så bör du leta efter highlighters med ljusare pigment. De ger mer glans till din naturliga ansiktsfärg.

Vi rekommenderar färger som: pearl, icy-silver och champagne.

Du vill undvika nyanser som är för varma eller som har starkt röda undertoner. En rosa finish kommer att ge dig ett mycket snyggare och naturligare lyster.

Medium hudtoner

Din ansiktsfärg är lite varmare, så undvik highlighters som är för ljusa då de kan uppfattas som kalla och kan krocka med din varma färg.

Vi rekommenderar lite varmare nyanser, så som guld och brons.

Mörka hudtoner

Om du har en mörk hudton så är några av de bästa nyanserna rose gold och bronze. Det är viktigt att du väljer en highlighter med mycket pigment och att du undviker kalla nyanser.

Kalla nyanser kommer inte att hjälpa dig, de kommer att framstå som tråkiga och matta istället för glansiga.

Det viktigaste är att du väljer en highlighter med stark pigment.


Fortsätt läsa på Formell