Bästa Concealer 2022 – Bäst i test för mörka ringar under ögonen

Concealer

En concealer är som en trollstav i sminklådan. Den kan trolla bort de största och värsta sakerna i ansiktet på bara ett par sekunder. Ja, med förutsättningen att du har en bra concealer som dessutom passar  din hudtyp.

I den här guiden hittar du en bäst i test-lista samt ett par tips för hur du hittar kosmetika som är rätt för dig.

Vi alla har varit där. Man vaknar upp med mörka ringar under ögonen så att man ser ut som en panda.

Vissa av oss får rödflammig hud när vädret ändras. Eller varför inte klassikern – en finne som dyker upp precis innan något stort event eller en dejt.

Men oroa dig inte!

Vi nämligen gått igenom marknadens populäraste concealers för att du ska kunna hitta den concealer som passar dig och dina behov bäst!

Du kan läsa om vår utvärderingsprocess här.

Bästa concealer

Bäst budgetalternativ

Nyx dark circle concealer medium
Bra för känslig hy

TimeBalm Concealer

Att hitta den bästa concealern kan vara svårt med tanke på hur stort utbudet är. Det är en riktig djungel att navigera sig genom.

För att du ska slippa titta runt i butiker hela dagen för att försöka gissa dig till vad som passar dig. Så har vi tittat på några av de bästa concealers där ute och skapat den här bäst i test-listan.

På så sätt kan du enkelt och snabbt hitta din favorit!

Clarins Instant Concealer – Bäst i test

 


 • Naturlig look
 • Återfuktar bra
 • Håller hela dagen

Helt klart vår favorit!

Det här är en flytande concealer som har en häpnadsväckande förmåga att dölja mörka ringar under ögonen. För mig som haft problem med påsar under ögonen sedan barnsben är det här en räddare i nöden!

I den här concealern så finns koffein som stimulerar blodcirkulationen, men också Aloe Vera som har både en återfuktande och helande effekt för huden. De båda passar perfekt för oss med tunn/mörk hud under ögonen.

Den håller hela dagen utan att tappa fäste eller kvalitet. Mycket tack vare att den aldrig riktigt torkar, utan den håller sig fuktig hela tiden.

Instant concealer är halvtäckande och smälter in bra i huden. Den ser dessutom naturlig ut, vilket är extremt viktigt. Många concealers idag ser pålagda och onaturliga ut vilket är allt annat än snyggt. Den här blir däremot ”ett” med ansiktet.

En fantastisk formula, framförallt för oss med mörka ringar under ögonen!

Finns hos:


Helena Rubinstein Magic Concealer – Väldigt populär

 


 • Räcker länge
 • Professionell
 • Kraftfull

En utmanare till förstaplatsen i den här bäst i test-listan.

Konsistensen är någonting mellan vätska och kräm vilket gör den väldigt lättarbetad.

Även om den här concealern passar alla hudtyper, så är den väldigt bra för dig med lite blekare hud. Om du vill använda så lite produkt som möjligt och vill ha en så naturlig look som möjligt – då måste du spana in den här!

Det är lite tråkigt att den kostar så mycket, men å andra sidan är den kraftfull och räcker länge. Om du vill dölja ringar under ögonen så räcker det med en liten, liten dutt på lillfingret för att täcka över påsarna. Så krona per ml är inte så illa, trots allt.

Även den här krämen smälter samman bra med huden, vilket ger dig en naturlig och fräsch look. Den täcker oerhört bra. Den skapar heller inte några linjer under ögonen så som vissa andra concealers gör.

En professionell concealer och en stark utmanare till förstaplatsen i vår bäst i test. Men priset gör att den får nöja sig med en stadig andraplats.

Finns hos:


Nyx dark circle concealer medium – Bäst budgetalternativ

 


 • Superbillig
 • Bra för dig med torr hud
 • Hög kvalitet

Den här burken bevisar att makeup inte behöver kosta mycket för att vara bra. Trots att den kostar nästan 200 kronor mindre än andra produkter i vår topplista, så är den ändå en av de bästa concealer där ute.

Den här concealern korrigerar mörka påsar genom att tona ner dem på ett snyggt och naturligt sätt.

Produkten passar bra för dig om du:

 • Har torr hud under ögonen
 • Vill ha en concealer som döljer mörka ringar snabbt
 • Inte vill använda annan makeup (dölj ringarna och sen är det klart)
 • Du är ok med lätt täckning

Om du känner att ovanstående passar in på dig så är den här concealern från Nyx ett bra val.

En av de mest prisvärda concealers idag. Kvaliteten är väldigt hög, men trots det kostar den väldigt lite. De hade utan tvekan kunnat lägga på en hundralapp.

Varmt rekommenderad!

Finns hos:


TimeBalm Concealer – Bra för känslig hy

 


 • Heltäckande
 • Rik på vitaminer
 • Bra för lättirriterad hy

En riktigt grym concealer som det talas allt för lite om.

Den har en medium till hög täckningsgrad för dig med ringar under ögonen, ärr eller missfärgningar i ansiktet.

Krämen är tjock, så det behövs inte mycket produkt för att dölja eventuella skavanker. Det gör också att burken inte tar slut i första taget.

Något vi ser allt för sällan i concealers är att man lägger i nyttiga ingredienser i formulan. I den här burken har man lagt i allt från Vitamin A, Vitamin C och E till sojaolja.

Vi har läst tester där människor med känslig hy rapporterar att det här är en av få concealers som de kan använda utan att få irriterad och rödflammig hud. Med största sannolikhet tack vare vitaminerna och oljorna som The Balm använt i sin kräm.

Det enda negativa med den här concealern är plastlocket som är väldigt delikat. Det kan uppkomma sprickor i plasten om man inte är försiktig.

Allt som allt är det en toppenprodukt i prisklassen mellan. Den döljer missfärgningar bra och är fylld med nyttiga vitaminer och olja. TimeBalm har en stabil plats i vilken bäst i test-lista som helst.

Finns hos:


Varför inga concealer pennor i vår bäst i test

Vi föredrar concealers på tub eller flaska. Anledningen är att man ofta får mindre produkt för pengarna i en penna. Produkten kan vara bra, men det är inte alltid ekonomiskt gångbart att välja det dyraste alternativet bara för att den finns i en penna.

Vi tror undermedvetet att en penna är mer exklusiv, bara för att den är dyrare och har en mer professionell design. Men bara för att den kostar mer så betyder det inte att den är bättre.

När vi utvärderar och testar olika hudvårdsprodukter så betygsätter vi inte bara kvaliteten, men också priset. Vi alla vill köpa den bästa produkten för minst pengar, visst?

Vill man ha mer för pengarna så är det en tub eller flaska som gäller, generellt sett.

Så döljer du mörka ringa med en concealer

En concealers främsta jobb är att dölja påsar under ögonen. Med bra makeup så är det möjligt att på bara någon minut gå från ”panda looken” till att se ut som om man haft 8 timmars skönhetssömn på ett spa.

Välj en concealer som är 1 eller 2 nyanser ljusare än din hudton. På så sätt tonas den mörka huden ner och ger dig en naturlig och hälsosam look.

Du gör även bäst i att köpa en återfuktande concealer, hellre något krämliknande än ett puder. Mörka ringar under ögonen innebär oftast att huden är torr också, så en viktig del i att bli av med påsarna är att återfukta hyn.


Fortsätt läsa på Formell